detector.media
25.12.2012 18:48
«Укрінформ» проведе службове розслідування щодо цитування повідомлень неіснуючої німецької газети

Державне інформаційне агентство «Укрінформ»  проведе службове розслідування щодо недотримання інформаційних стандартів. Про це повідомляє піар-служба агентства.

 

«Укрінформ», за рішенням дирекції, проведе службове розслідування щодо недотримання інформаційного кодексу агентства при підготовці матеріалів, які використовувалися на стрічці новин з посиланням на німецьке видання Berliner Tageszeitung, якого де-факто не існує.

 

«Після всебічного аналізу, який буде зроблено керівництвом редакції новинного сайту агентства, особи, які допустили необачність та не перевірили резюме німецької газети після першої згадки http://www.ukrinform.ua/ukr/news/oleksandru_popovu_likuvatimut_u_nimetskiy_klinitsi_sharite_1727574 будуть притягнуті до відповідальності», -  йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», видання «Німецька хвиля» (DW) з'ясувало, що газети Berliner Tageszeitung,  повідомлення якої з низкою закидів на адресу Юлії Тимошенко українські  ЗМІ наразі активно цитують, де-факто не існує. Про це пише сайт видання.

 

У оригіналі статті, розміщеній за інтернет-адресою berlinertageszeitung.de,  йдеться про те, що у відомстві канцлера Німеччини начебто «задаються питанням, навіщо досі підтримували Тимошенко».

 

DW спробувала перевірити цю інформацію. «Однак зв'язатися з Berliner Tageszeitung виявилося неможливо. У розділі вихідних даних телефони редакції відсутні, що вже є досить дивним, - пише видання. - Жодна з вказаних e-mail-адрес, однак, не функціонує, що ще більше посилило сумніви в серйозності цього веб-сайту, повідомлення якого наробило стільки галасу в Україні. Єдина адреса берлінської, як випливає з самої назви, газети, вказана чомусь в американському Далласі, а єдиний присутній на сайті телефон - у Великобританії. До того ж, цей номер веде на автовідповідач».

 

Першим повідомленні про Тимошенко з газети Berliner Tageszeitung процитувало  державне інформагентство «Укрінформ». Потім передрук продовжили й інші українські ЗМІ, у тому числі - агенція УНІАН та газета «Кримська правда». DW наголошує, що українська агенція «Укрінформ» за останні півроку цитувала «газету-фантом» щонайменше 11 разів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY