НСЖУ заявляє про жорсткий тиск місцевої влади на ТРК міста Олександрії

29 Листопада 2012
6348
29 Листопада 2012
16:55

НСЖУ заявляє про жорсткий тиск місцевої влади на ТРК міста Олександрії

6348
НСЖУ заявляє про жорсткий тиск місцевої влади на ТРК міста Олександрії

Кіровоградська обласна організація НСЖУ заявляє про тиск на олександрійську телерадіокомпанію «Контакт-ЛТД» з боку міської адміністрації, яка наказала демонтувати кабельні мережі телеканалу. Про це йдеться у заяві правління організації, пише УНІАН.

 

У заяві йдеться, що «Олександрiйський мiський голова Степан Цапюк та його перший заступник Людмила Давиденко уже другий рiк поспiль активно борються з непiдконтрольними їм мiсцевими засобами масової iнформацiї, приймаючи незаконнi рішення».

 

В кіровоградській НСЖУ нагадують, що минулого року олександрiйська мiська влада вперше намагалася демонтувати кабельнi мережi телаканалу ТРК «Контакт-ЛТД», але тодi демонтаж вдалося зупинити завдяки втручанню державних органiв влади i громадськостi, яка стала на захист незалежної телекомпанії.

 

Як заявляють у спілці, «олександрiйський мiський голова i його однодумцi iнiцiювали новий виток конфлікту, вдруге прийнявши рiшення про демонтаж кабельної мережi». Причини таких дій ініціатори звернення бачать у тому, що журналісти ТРК критикують владу та інформують громадськiсть про вiдверто непрозорi, протиправнi i корупцiйнi оборудки чиновникiв.

 

«Вважаємо нинiшнi дії мiської влади Олександрiї ганебним i неприхованим тиском на свободу слова», - заявляють в НСЖУ.  За словами голови Кіровоградського осередка НСЖУ Юрія Сердюченка, журналістська організація звернулась з приводу тиску на ЗМІ до прокуратури області. ТРК «Контакт-ЛТД» оскаржує рішення виконавчого комітету Олександрійської міської ради про демонтаж кабельних мереж у суді.

 

НСЖУ також нагадує, що в жовтні директор олександрійської телерадіокомпанії «Контакт-ЛТД» Ігор Педань заявляв про погрози з боку міського голови Олександрії розібратися з телеканалом після парламентських виборів.

 

У Олександрійській міськраді виданню повідомили, що «Контакт-ЛТД» ігнорувало звернення щодо дотримання законодавства в частині використання каналів зв'язку в житлових будинках та самовільно підключало до внутрішньобудинкових мереж підсилюючі пристрої кабельного телебачення. У самій телекомпанії стверджують, що мають усі необхідні документи та договори, згідно з якими канал користується мережею законно.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6348
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду