В Олександрії мер пригрозив редактору за критичну статтю

16 Березня 2011
15121
16 Березня 2011
13:27

В Олександрії мер пригрозив редактору за критичну статтю

15121
А редактора ще однієї газети не пустили на засідання міськвиконкому
В Олександрії мер пригрозив редактору за критичну статтю

Міський голова міста Олександрія (Кіровоградська область) Степан Цапюк публічно висловив різке незадоволення директору ТОВ «Інфа», редактору видання «Олександрійські відомості» Володимиру Міхалєвичу за розміщення статті «Мер Олександрії читає доповідь з модного, але нелегального комп'ютера». Цю інформацію ТК особисто підтвердив Володимир Міхалєвич.

 

Стаття вийшла у номері 9 від 3 березня 2011 року, а інцидент стався 10 березня під час перерви в роботі позачергової сесії міської ради.

 

За словами редактора, між ним і міським головою відбулася розмова з приводу критичної публікації, під час якої Цапюк погрожував йому. «Наше видання приватне, тому не все що ми пишемо подобається меру, який у нас при владі вже вісім років», - сказав пан Міхалєвич.

 

Газета «Олександрійські відомості» виходить на 12 сторінках, форматом А-3, публікує як новини, так і рекламні оголошення, розповсюджується в 16 районах області.

 

Крім цього випадку, Віталій Квітка - редактор ще однієї приватної газети «Олександрійська правда» - заявив про порушення прав журналістів на вільне отримання інформації. Зокрема, його не було допущено на засідання міськвиконкому. Про це він зазначає у своєму «Відкритому листі до голови української держави та голови Кіровоградщини».

 

У коментарі ТК пан Квітка розповів, що довести, що саме голова міста наказав його не пускати, він не може. «Коли мене ще раз не пустили, то я написав відкритого листа і, скориставшись візитом губернатора, передав лист йому. Губернатор, сміючись, привселюдно запитав Цапюка, чому не пустили журналіста на засідання виконкому. На що він відповів, що вперше про це чує», - сказав Віталій Квітка.

 

Редактор  «Олександрійської правди» також додав, що не знає, чи отримав акредитацію, яку вже мала завершити міська влада.

 

Прес-секретар Олександрійської міської ради Інна Московченко зазначила у коментарі ТК, що наразі акредитація завершена. «Акредитація проведена відповідно до діючого законодавства. Віталій Квітка отримав акредитацію, і думаю, що таких проблем більше не виникатиме», - сказала вона. За її словами, це порушення поодиноке і несистемне.

 

З приводу погроз міського голови Володимиру Міхалєвичу прес-секретарю нічого не відомо. «У нас журналісти можуть писати про все, що вони хочуть», - сказала пані Московченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15121
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду