detector.media
29.11.2012 16:55
НСЖУ заявляє про жорсткий тиск місцевої влади на ТРК міста Олександрії

Кіровоградська обласна організація НСЖУ заявляє про тиск на олександрійську телерадіокомпанію «Контакт-ЛТД» з боку міської адміністрації, яка наказала демонтувати кабельні мережі телеканалу. Про це йдеться у заяві правління організації, пише УНІАН.

 

У заяві йдеться, що «Олександрiйський мiський голова Степан Цапюк та його перший заступник Людмила Давиденко уже другий рiк поспiль активно борються з непiдконтрольними їм мiсцевими засобами масової iнформацiї, приймаючи незаконнi рішення».

 

В кіровоградській НСЖУ нагадують, що минулого року олександрiйська мiська влада вперше намагалася демонтувати кабельнi мережi телаканалу ТРК «Контакт-ЛТД», але тодi демонтаж вдалося зупинити завдяки втручанню державних органiв влади i громадськостi, яка стала на захист незалежної телекомпанії.

 

Як заявляють у спілці, «олександрiйський мiський голова i його однодумцi iнiцiювали новий виток конфлікту, вдруге прийнявши рiшення про демонтаж кабельної мережi». Причини таких дій ініціатори звернення бачать у тому, що журналісти ТРК критикують владу та інформують громадськiсть про вiдверто непрозорi, протиправнi i корупцiйнi оборудки чиновникiв.

 

«Вважаємо нинiшнi дії мiської влади Олександрiї ганебним i неприхованим тиском на свободу слова», - заявляють в НСЖУ.  За словами голови Кіровоградського осередка НСЖУ Юрія Сердюченка, журналістська організація звернулась з приводу тиску на ЗМІ до прокуратури області. ТРК «Контакт-ЛТД» оскаржує рішення виконавчого комітету Олександрійської міської ради про демонтаж кабельних мереж у суді.

 

НСЖУ також нагадує, що в жовтні директор олександрійської телерадіокомпанії «Контакт-ЛТД» Ігор Педань заявляв про погрози з боку міського голови Олександрії розібратися з телеканалом після парламентських виборів.

 

У Олександрійській міськраді виданню повідомили, що «Контакт-ЛТД» ігнорувало звернення щодо дотримання законодавства в частині використання каналів зв'язку в житлових будинках та самовільно підключало до внутрішньобудинкових мереж підсилюючі пристрої кабельного телебачення. У самій телекомпанії стверджують, що мають усі необхідні документи та договори, згідно з якими канал користується мережею законно.

 

«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY