Мер Олександрії обурений програмою «Гроші». Дейнека послав його до суду

19 Грудня 2011
14939
19 Грудня 2011
19:34

Мер Олександрії обурений програмою «Гроші». Дейнека послав його до суду

14939
Олег Дейнека: «Нехай Олександрійський голова доведе в суді, що програма виконувала замовлення»
Мер Олександрії обурений програмою «Гроші». Дейнека послав його до суду

Міський голова Олександрії Степан Цапюк здивований цікавістю каналу «1+1» до стану виконання міського бюджету та обурений тим, що журналісти програми «Гроші» наполегливо хочуть дізнатися про передачу в орендне користування КП «Центральний ринок» приватній фірмі, до якої, за версією авторів програми, причетні родичі міського голови та його заступників. У відповідь ведучий «Грошей» Олег Дейнека радить звертатися до суду.

 

Про невдоволення Степана Цапюка програмою «Гроші» стало відомо з матеріалу «У чому стрес, КОЛЕГИ!?» на сайті Олександрійської міської ради, автором якого є «команда олександрійського міського голови».

 

Приводом до обурення мера став 50-й випуск програми журналістських розслідувань «Гроші», що вийшов 13 грудня. А саме сюжет про події навколо передачі в оренду Олександрійською міською радою міського ринку приватній фірмі, до якої, за версією авторів програми, причетні родичі міського голови Степана Цапюка та його заступників.

 

Як зазначається на сайті міськради, знімальна група «Грошей» завітала до мера 2 грудня. Тематика попередньо домовленої зустрічі стосувалася виконання міського бюджету та планів на наступний фінансовий рік. Водночас «Цапюку стало зрозуміло, що представників каналу "найчесніших новин" "1+1" цікавить зовсім інша тема, а саме чутки, плітки і начебто стреси, які відбуваються у місті Олександрії... Інформація міського голови щодо стану справ в Олександрії зовсім не цікавила журналіста, який з великим нетерпінням, цинічно нав'язував керівнику міста вже давно замусолену тему центрального ринку, переданого в оренду», - скаржаться представники «команди олександрійського міського голови».

 

За їхніми словами, міський голова не відмовився дати об'єктивну інформацію з цього питання «з метою розвіяти плітки, що мандрують по упередженим до Олександрійської міської ради ЗМІ». Але всупереч цьому журналіст програми «Гроші» використав, на їхню думку, «недостовірну та однобоку інформацію», зібрану в підприємців, яких на сайті міськради називають «блаженними».

 

Ведучий програми «Гроші» Олег Дейнека називає мера Олександрії «корупціонером». За його словами, міський голова хоче відповісти «Грошам» таким чином, щоб не нести відповідальності, оскільки відповідь мера підписана словами «команда олександрійського міського голови». «Я вважаю, що такої структури юридично не існує, - каже Олег Дейнека. - Мер в одному з наших сюжетів проговорився, що свою машину Land Rover "пригнав з Америки", а це приховування митних зборів. Але найголовніше - це наявність його доньки в співзасновниках компанії, яка стала переможцем по цьому ринку. Зрозуміло, що ринок - це місце, яке приносить великі кошти. Для нас головне, що всі чиновники - це слуги закону, які мають виконувати і поважати закони. А вони цього не роблять. Хоча зі вступом антикорупційних змін у законодавство, мер вивів свою доньку із співзасновників, і ми про це сказали в сюжеті, але факт лишається фактом: вуха мера помітні у цій структурі, тому ми за це і взялися».

 

Як повідомив ведучий програми, його в першу чергу цікавить персона. На його думку, якщо люди, у яких щось забрали, постраждали від чиновника, який переступив закон, значить він має за це відповісти. «Ще в одній публікації на цьому ж сайті - "Програма "Гроші" добре відпрацювала гроші" - мер заявляє, що ми продажні. Якщо ми відпрацювали таким чином, що хоча б копійка повернеться місцевим підприємцям, я буду тільки радий. А якщо мер-корупціонер у судовому порядку доведе, що це була заказуха, то я готовий всі громадські роботи виконати».

 

Нагадаємо, програма «Гроші» - це проект журналістських розслідувань на економічні теми. В історії проекту вже були випадки судових позовів невдоволених посадовців до каналу та героїв сюжетів. Також були прецеденти покарання викритих «Грошима» порушників.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14939
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
gonta
4520 дн. тому
Потрібен план заходів по люстрації діючої влади, що пограбувала Україну. І розробити його повинен комітет опору диктатурі (КОД) !!! Комітет до роботи, поки тебе не посадили ! І почати із охорони комітету козаками-українцями, а потім збирання коштів на люстрацію, щоб зекономити на кілері. Підчас люстрації гроші повернуться.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду