У фестивалі «Кіношок» беруть участь вісім українських фільмів

11 Вересня 2012
6474
11 Вересня 2012
15:44

У фестивалі «Кіношок» беруть участь вісім українських фільмів

6474
У чотирьох основних конкурсних програмах
У фестивалі «Кіношок» беруть участь вісім українських фільмів

На фестивалі «Кіношок-2012» за участі країн СНД, Латвії, Литви і Естонії буде представлено вісім українських фільмів.

 

Як зазначено у програмі форуму, стрічки вітчизняних режисерів братимуть участь у конкурсах повно- і короткометражних фільмів, конкурсі ігрових телекартин «ТБ - Шок», конкурсі «КіноМалиШок», а також у програмі кіноальманахів OMNIBUS.

 

У конкурсі повнометражних фільмів Україну представить «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» Михайла Іллєнка. Нагадаємо, стрічку висунули від України на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у номінації «Фільм іноземною мовою».

 

У конкурсній програмі короткометражних фільмів відбудеться прем`єра картини «Метелик» Максима Буйніцкі. Ще один учасник від України - Мирослав Слабошпицький із фільмом «Ядерні відходи», який нещодавно здобув «Срібного леопарда» 65-го кінофестивалю у Локарно. 

 

Три українсько-російські фільми братимуть участь у конкурсі ігрових телестрічок «ТБ - Шок» . Це «Донька баяніста» (продюсер Ірина Заря, режисер Катерина Науменко), «Мільйонер» (продюсери Влад Ряшин та Юрій Мінзянов, режисер Сергій Чекалов), «Свідок» (продюсери Валентин Опалєв та Наталія Білан, режисер Дмитро Томашпольський).

 

У конкурсі повнометражних фільмів «КіноМалиШок» Україна представлена стрічкою «Подорож до залізних птахів» Марини Гришай.

 

У програмі кіноальманахів OMNIBUS бере участь «Україно, гудбай» Володимира Тихого та низки українських режисерів.

 

«Кіношок-2012» цього року пройде з 15 по 23 вересня 2012 року в Анапі Краснодарського краю. За понад двадцять років фестиваль став одним з кінофорумів на пострадянському просторі, де відкриваються нові імена в сучасному кінематографі, відбувається знайомство з новими роботами метрів кіно.

 

Фестивальні заходи відрізняють масштабність і відкритість: це не тільки конкурсні покази, але й позаконкурсні програми на відкритих майданчиках Анапи («Кіно на площі», зустрічі з акторами в режимі «прямого ефіру», численні творчі вечори діячів кіно в містах і станицях Краснодарського краю, гала-концерти артистів театру і кіно, традиційні Гостагаєвські зустрічі тощо).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6474
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду