detector.media
11.09.2012 15:44
У фестивалі «Кіношок» беруть участь вісім українських фільмів
У чотирьох основних конкурсних програмах

На фестивалі «Кіношок-2012» за участі країн СНД, Латвії, Литви і Естонії буде представлено вісім українських фільмів.

 

Як зазначено у програмі форуму, стрічки вітчизняних режисерів братимуть участь у конкурсах повно- і короткометражних фільмів, конкурсі ігрових телекартин «ТБ - Шок», конкурсі «КіноМалиШок», а також у програмі кіноальманахів OMNIBUS.

 

У конкурсі повнометражних фільмів Україну представить «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» Михайла Іллєнка. Нагадаємо, стрічку висунули від України на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у номінації «Фільм іноземною мовою».

 

У конкурсній програмі короткометражних фільмів відбудеться прем`єра картини «Метелик» Максима Буйніцкі. Ще один учасник від України - Мирослав Слабошпицький із фільмом «Ядерні відходи», який нещодавно здобув «Срібного леопарда» 65-го кінофестивалю у Локарно. 

 

Три українсько-російські фільми братимуть участь у конкурсі ігрових телестрічок «ТБ - Шок» . Це «Донька баяніста» (продюсер Ірина Заря, режисер Катерина Науменко), «Мільйонер» (продюсери Влад Ряшин та Юрій Мінзянов, режисер Сергій Чекалов), «Свідок» (продюсери Валентин Опалєв та Наталія Білан, режисер Дмитро Томашпольський).

 

У конкурсі повнометражних фільмів «КіноМалиШок» Україна представлена стрічкою «Подорож до залізних птахів» Марини Гришай.

 

У програмі кіноальманахів OMNIBUS бере участь «Україно, гудбай» Володимира Тихого та низки українських режисерів.

 

«Кіношок-2012» цього року пройде з 15 по 23 вересня 2012 року в Анапі Краснодарського краю. За понад двадцять років фестиваль став одним з кінофорумів на пострадянському просторі, де відкриваються нові імена в сучасному кінематографі, відбувається знайомство з новими роботами метрів кіно.

 

Фестивальні заходи відрізняють масштабність і відкритість: це не тільки конкурсні покази, але й позаконкурсні програми на відкритих майданчиках Анапи («Кіно на площі», зустрічі з акторами в режимі «прямого ефіру», численні творчі вечори діячів кіно в містах і станицях Краснодарського краю, гала-концерти артистів театру і кіно, традиційні Гостагаєвські зустрічі тощо).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY