Фільм Слабошпицького здобув у Локарно «Срібного леопарда»

12 Серпня 2012
8958
12 Серпня 2012
16:04

Фільм Слабошпицького здобув у Локарно «Срібного леопарда»

8958
Тріумфаторкою форуму стала «Дівчина з нізвідки» французького кінорежисера Жана-Клода Бріссо (Jean-Claude Brisseau)
Фільм Слабошпицького здобув у Локарно «Срібного леопарда»

Ювілейний 65-й кінофестиваль у Локарно назвав імена переможців, повідомляє сайт форуму.

 

Цього року фестиваль став успішним для України. У конкурсній програмі «Леопарди завтрішнтього дня «Срібного леопарда» здобула стрічка «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпицького.  

 

 

23-хвилинний фільм «Ядерні відходи» є частиною альманаху короткометражних робіт «Україно, гудбай!» компанії «Артхаус трафік», частково підтриманого Державним агентством з питань кіно, що вийде в український прокат у листопаді 2012 року. За словами Мирослава Слабошпицького, його фільм - це камерна історія про чоловіка і жінку, які працюють в зоні відчуження.


 
Раніше Мирослав Слабошпицький двічі брав участь у конкурсній програмі Берлінського кінофестивалю, а також отримав грант від фонду Хуберта Белса Роттердамського кінофестивалю на створення дебютного повнометражного фільму.

 

Головний приз і 90 тис. швейцарських франків у Локарно здобула стрічка «Дівчина з нізвідки» (La fille de nulle part) французького кінорежисера Жана-Клода Бріссо (Jean-Claude Brisseau). Його конкурентами у основному міжнародному конкурсі були 18 картин, 13 з яких - світові прем'єри.

 

Спеціальний приз журі міжнародної програми у стрічки Somebody Up There Likes Me американського режисера Роберта Бінгтона (Robert Byington) .

 

Найкращий актор -  Вальтер Саабель (Walter Saabel), що зіграв в австрійській картині Der Glanz des Tages («Блиск дня»).

 

За кращу режисеру і кращу жіночу роль відзначено картину «Коли настане ніч» (Wo hai you hua yao shuo) китайського режисера Ін Лянь (Ying Liang).

 

Глядачі площі Пьяцца Гранде відзначили два фільми: LORE австралійки Кейт Шортленд (Cate Shortland) і Camille redouble французького режисера Ноемі Львовскі (Noemie Lvovsky).

 

З повним переліком переможців можна ознайомитися тут.  

 

Фестиваль у Локарно розпочав свою роботу 1-го та завершив 11-го серпня.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.pardolive.ch

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8958
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
redgina
4245 дн. тому
МОЛОДЕЦЬ!!!!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду