Українські фільми будуть представлені на кінофестивалях «Послання до людини» і «2in1»

17 Вересня 2012
4558
17 Вересня 2012
15:29

Українські фільми будуть представлені на кінофестивалях «Послання до людини» і «2in1»

4558
Фільми з проектів «Мудаки. Арабески» та «Україно, гудбай»
Українські фільми будуть представлені на кінофестивалях «Послання до людини» і «2in1»

Два російські кінофестивалі «Послання до людини» і «2in1» включили до своїх програм добірки українських короткометражних фільмів. Про це повідомляє кінокомпанія «Артхаус трафік».

 

Петербурзький кінофорум «Послання до людини» (Message To Man) і московський кінофестиваль «2in1» присвятили новому українському кіно окремі презентації під назвою «Українські злі». В якості спеціальних подій будуть показані добірки стрічок із проектів «Мудаки. Арабески», «Україно, гудбай», а також фільми, що формально не відносяться до цих альманахів, але близькі їм по естетиці і часу створення:«Подорожні» Ігоря Стрембіцького, «Крос» Марини Вроди, «Таксист» Романа Бондарчука і «Перешкода» Максима Буйніцкі.

 

Окремі короткометражки альманаху «Україно, гудбай» також будуть представляти Україну на осінніх кінофорумах. Стрічка «Очерет» Руслана Батицького бере участь у конкурсі фестивалю студентських фільмів «Начало» в Санкт-Петербурзі. Фільм «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпицького, який уже здобув «Срібного леопарда майбутнього» на МКФ у Локарно, буде боротися за нагороди в конкурсах короткого метра фестивалів «Кіношок» і «Послання до людини».

 

Як писала «Детектор медіа», на фестивалі «Кіношок» в Анапі загалом представлено вісім українських фільмів. У конкурсі повнометражних фільмів - «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» Михайла Іллєнка. У конкурсі короткометражних фільмів - «Метелик» Максима Буйніцкі та «Ядерні відходи» Мирослава. У конкурсі ігрових телестрічок «ТБ - Шок» - «Донька баяніста» (продюсер Ірина Заря, режисер Катерина Науменко), «Мільйонер» (продюсери Влад Ряшин та Юрій Мінзянов, режисер Сергій Чекалов), «Свідок» (продюсери Валентин Опалєв та Наталія Білан, режисер Дмитро Томашпольський). У конкурсі повнометражних фільмів «КіноМалиШок» - «Подорож до залізних птахів» Марини Гришай. У програмі кіноальманахів Omnibus - «Україно, гудбай» Володимира Тихого та низки українських режисерів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4558
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду