Держкомтелерадіо вніс на розгляд уряду погоджений варіант законопроекту про суспільне мовлення

7 Вересня 2012
7746
7 Вересня 2012
17:50

Держкомтелерадіо вніс на розгляд уряду погоджений варіант законопроекту про суспільне мовлення

7746
Після схвалення Кабміном проект надішлють до Адміністрації президента
Держкомтелерадіо вніс на розгляд уряду погоджений варіант законопроекту про суспільне мовлення

7 вересня 2012 року Державний комітет телебачення і радіомовлення вніс на розгляд Кабінету Міністрів узгоджений проект Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України». Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердили в комітеті.

 

Нагадаємо, річною національною програмою співробітництва «Україна - НАТО» на 2012 рік, затвердженою указом президента № 273 від 19 квітня 2012 року, однією із цілей на цей рік визначено створення суспільного телебачення і радіомовлення України.

 

Держкомтелерадіо доопрацював законопроект «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», врахувавши пропозиції та зауваження робочої групи з суспільних комунікацій громадської гуманітарної ради при президентові України та заінтересованих державних органів.

 

Нагадаємо, метою законопроекту є створення правових основ діяльності суспільного телебачення і радіомовлення України.

 

Законопроектом передбачається утворити юридичну особу публічного права «Національна суспільна телерадіокомпанія України», визначити засади її діяльності, а також пропонується внести зміни до законів України «Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України», «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», «Про телебачення і радіомовлення», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», «Про вибори Президента України», «Про вибори народних депутатів України».

 

Після схвалення законопроекту Кабінетом Міністрів його буде надіслано до Адміністрації президента.

 

Нагадаємо попередня версія була оприлюднена на сайті Держкомтелерадіо 29 травня 2012 року, але зараз доступ до неї заблоковано.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7746
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду