Законопроект про суспільне мовлення скеровано на експертизу до Ради Європи

22 Лютого 2011
17554
22 Лютого 2011
16:55

Законопроект про суспільне мовлення скеровано на експертизу до Ради Європи

17554
Законопроект про суспільне мовлення скеровано на експертизу до Ради Європи

Парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації скерував законопроект № 7241 про внесення змін до Закону України «Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України» на експертизу до Ради Європи. Про це оголосив голова комітету Андрій Шевченко 22 лютого, під час круглого столу, присвяченого виконанню медійних пунктів резолюцій ПАРЄ та Європарламенту щодо України.

 

Керівник Центру законодавчих ініціатив Незалежної асоціації мовників Ольга Большакова попросила європейських експертів проводити експертизи з більш жорсткими порадами та побажаннями. «Я розумію, що в Європі прийняті більш м'які, цивілізовані та ліберальні рекомендації. Але, на жаль, специфіка українського менталітету - і політичного, і владного - призводить до довільного тлумачення тих рекомендацій, які ми очікуємо від європейських експертиз», - сказала вона.

 

Також пані Большакова висловила сподівання, що це буде останній законопроект щодо суспільного мовлення. «Але у мене не має такого переконання, адже якщо законопроект не влаштує певні політичні кола, то після експертизи може з'явиться ще якийсь новий законопроект», - уточнила вона. А потім додала, що «краще у нас не буде жодного суспільного мовлення, краще нехай будуть невиконані зобов'язання перед європейською спільнотою, ніж нова табличка на державних телерадіоорганізаціях».

 

Окрім цього, пані Большакова наголосила на тому, що впровадження цифрового мовлення збільшить конкуренцію між каналами і, якщо не буде чіткої програмної концепції у суспільного мовника, він утратить свого глядача.

 

«Зараз ми серйозно дискутували над питанням про розважальний формат суспільного мовника. І я особисто не є прибічником того, щоб за суспільні кошти ми отримували черговий комерційний канал» , - зазначила вона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17554
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду