Китайські журналісти в Україні цікавились відносинами влади і ЗМІ

23 Листопада 2012
6365
23 Листопада 2012
16:31

Китайські журналісти в Україні цікавились відносинами влади і ЗМІ

6365
Китайські журналісти в Україні цікавились відносинами влади і ЗМІ

22 листопада у Держкомтелерадіо відбулась зустріч із делегацією китайських журналістів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

 

До делегації Всекитайської асоціації журналістів співробіники провідних газет Пекіну, Шеньчженя і провінції Нінся. Очолював групу представників китайських медіа заступник головного редактора Shenzhen Economic Daily Чжоу Бін.

 

Від української сторони у зустрічі взяли участь перший заступник Голови Держкомтелерадіо України Анатолій Мураховський, голова НСЖУ Олег Наливайко, директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдан Червак, директор департаменту видавничої справи і преси Олексій Кононенко та інші.

 

Китайським журналістам було надано інформацію щодо сучасного стану розвитку інформаційної сфери в Україні. Зокрема, Анатолій Мураховський розповів про два законопроекти, які мають, на думку Держкомтелерадіо, докорінно змінити ситуацію в українському медіасередовищі - «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ»  та «Про суспільне телебачення і радіомовлення».

 

Журналістів з Китаю цікавило передусім, які відносини існують в Україні між владою і засобами масової інформації, чи впливає держава на редакційну політику ЗМІ, чи є рентабельними українські газети.

 

Розмова також ішла про перспективи співпраці українських та китайських мас-медіа. Зацікавленість в спільних журналістських проектах висловили обидві сторони. Приклад такої роботи навів перший заступник генерального директора Київської державної регіональної телерадіокомпанії  Сергій Омельчук. Він повідомив, що з 16 грудня в ефірі КДРТРК протягом тижня транслюватимуться програми китайського телебачення з Харбіну. Згодом, за домовленістю з китайськими колегами, українські передачі побачать телеглядачі Харбінського телебачення. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6365
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду