Tochka.net закриє «Новини» і Man?

3 Вересня 2012
6752
3 Вересня 2012
20:40

Tochka.net закриє «Новини» і Man?

6752
Керівництво холдингу United Online Ventures вирішило змінити стратегію розвитку і позиціонування порталу
Tochka.net закриє «Новини» і Man?

На порталі Tochka.net відбудуться зміни: буде закрито частину підсайтів, зокрема «Новини» і Man. Про це «Детектор медіа» повідомили джерела в редакції порталу.

 

У холдингу United Online Ventures, частиною якого нещодавно стала Tochka.net і куди входять також I.ua та Bigmir.net, інформацію про закриття проектів Tochka.net не підтвердили й не спростували, зазначивши, що після формування холдингу власниками прийнято рішення про зміну стратегії розвитку порталів і їхнього позиціонування.

 

«Зміни торкнуться всіх порталів холдингу, хоч і відбуватимуться не одночасно. Зміни, які стосуються Tochka.net, будуть направлені на підвищення привабливості порталу з одного боку й оптимізацію використання власних ресурсів з іншого», - повідомили «Детектор медіа» в United Online Ventures. Детальнішу інформацію холдинг обіцяє надати, коли фіналізує тактику переходу на оновлений варіант порталу.

 

Джерела «Детектор медіа» тим часом свідчать, що «Новини» і Man буде закрито точно, існування підсайтів «Афіша» і «Подорожі» - під питанням. Імовірно, Tochka.net буде розвиватися як жіночий проект. Причина - висока вартість виробництва власного новинного контенту і фотографій.

 

Такі плани обговорюються на нарадах, але офіційно колективу Tochka.net їх ще не оголошували, оскільки немає рішення по строках. Зміни можуть відбутися як у вересні, так і після виборів. Однак у разі закриття підсайтів частину колективу можуть звільнити, частині - запропонувати роботу в інших проектах.

 

Інтернет-портал Tochka.net розпочав роботу у квітні 2009 року і входив до складу інтернет-холдингу Digital Ventures (що належав компанії СКМ Ріната Ахметова і згодом увійшов до медіахолдингу «Медіа Група Україна»). Восени 2009 року Digital Ventures почав інтеграцію своїх сайтів у портал Tochka.net.

 

У лютому 2012 року «Український медіахолдинг» (УМХ), KP Media і «Медіа Група Україна» заявили про об'єднання інтернет-активів (портали i.ua, bigmir.net і tochka.net) в єдину компанію United Online Ventures. В об'єднаній компанії УМХ і KP Media (належить УМХ і Петрові Порошенку) спільно володіють 75,1%, «Медіа Група Україна» - 24,9% з правом збільшити частку до 49%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6752
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
журналист
4254 дн. тому
справедливо будет, если этот бездарный и кидаловный проект наконец окончательно наверрнется
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду