У Харкові суд заборонив акцію на захист української мови

12 Серпня 2012
3426
12 Серпня 2012
09:53

У Харкові суд заборонив акцію на захист української мови

3426
Через репетиції шоу «Майданс» і підготовку до Дня Незалежності
У Харкові суд заборонив акцію на захист української мови
Харківський окружний адміністративний суд заборонив проведення акції на захист української мови на площі Свободи в Харкові. Про це повідомляють «Українські новини» із посиланням на одного з організаторів акції Дмитра Пилипця.
 
 
Позивачем виступила погоджувальна комісія Харківської міської ради. 
Міськрада, зокрема, аргументувала необхідність заборони підготовкою до Дня Незалежності й до Дня міста, проведенням на площі Свободи репетицій учасників телешоу «Майданс», а також тим, що учасники акції заважають руху автотранспорту й створюють передумови для виникнення дорожньо-транспортних пригод.
 
 
У п'ятницю близько 12:00 на площу Свободи прийшов судовий виконавець у супроводі співробітників міліції й зачитав присутнім там учасникам акції постанову суду, що ще не набула чинності.
 
 
Пилипець зазначив, що прагнучи уникнути конфлікту, учасники акції покинули площу й перейшли до пам'ятника Шевченку на вулиці Сумській, котра перебуває приблизно за 200 метрів від площі Свободи.
 
 
Пилипець повідомив, що міськрада вже подала позов про заборону акції біля пам'ятника Шевченку.
 
 
Безстрокова акція протесту на захист української мови й проти закону про мовну політику проходила на площі Свободи з 3 липня.
 
 
Її учасники намагалися поставити там намети, але після знесення їх співробітниками міліції вони поставили на площі кілька стільців, прикріпивши на них плакати й державні прапори, і організували поруч із ними цілодобове чергування.
 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3426
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Rjcnz
4289 дн. тому
Как всегда, все "законно".
Влад
4289 дн. тому
В стране запрещают акцию в поддержку государственного языка! Это же бред какой-то. В любом нормальном государстве таких судей не только лишили бы права судить, но и привлекли бы к уголовной ответственности.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду