detector.media
06.08.2012 14:17
Найєма намагаються підкупити через інцидент з охоронцем делегата з’їзду Партії регіонів
Журналіст вимагає назвати прізвища всіх фігурантів інциденту

Журналісту «Української правди» Мустафі Найєму зробили «фінансову пропозицію, щоб залагодити конфлікт» щодо нападу на нього охоронця одного з делегатів з'їзду Партії регіонів. Про це він написав у своєму блозі.

 

«Вчора через одного з близьких мені друзів мені було зроблено фінансову пропозицію з метою залагодити конфлікт. Переконливе прохання не турбувати ні мене, ні моїх друзів і близьких подібними пропозиціями. Все, чого я вимагаю - назвати відповідні прізвища та імена», - пише Мустафа Найєм.

 

Журналіст звертає увагу на те, що вже минув тиждень відтоді, як стався інцидент з охоронцем делегату з'їзду Партії регіонів: «За цей час жоден член партії не виклав офіційну позицію щодо інциденту. При цьому я впевнений, що керівництву партії достовірно відомі імена та прізвища усіх осіб, які фігурували в інциденті. Сподіваюся, що фантазія фігурантів інциденту обмежиться вже зробленим пропозицією».

 

Також Мустафа Найєм нагадує, що у четвер, 9 серпня закінчується десятиденний термін перевірки органами прокуратури його заяви про злочин (ст. 171 і 296 КК України - умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста і хуліганство).

 

Нагадаємо, Інцидент з Мустафою Найємом стався 30 липня. Охорона одного з делегатів з'їзду Партії регіонів побила журналіста, вибила в нього з рук телефон і видалила з нього зняте відео. Мустафа Найєм написав заяву в міліцію з приводу вчинених щодо нього порушень. Міліція передала справу Мустафи Найєма до прокуратури, а прес-секретар президента Дарія Чепак тримає її на контролі.

 

2 серпня Мустафа Найєм заявив, що стало відомим прізвище делегата з'їзду Партії регіонів - Калетник Микола Миколайович.

 

Незалежна медіа-профспілка України та Національна спілка журналістів України звернулися до міністра МВС Віталія Захарченка та генерального прокурора України Віктора Пшонки і створили групу швидкого реагування на інцидент із Мустафою Найємом.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY