Чепак оцінила закриття справи щодо LB.ua

4 Серпня 2012
11640
4 Серпня 2012
09:59

Чепак оцінила закриття справи щодо LB.ua

11640
«Будь-які намагання тиску на мас-медіа, особливо напередодні парламентських виборів, є неприйнятними»
Чепак оцінила закриття справи щодо LB.ua

Прес-секретар президента України, керівник Міжвідомчої робочої групи з аналізу додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів Дарія Чепак привітала закриття справи щодо інтернет-видання «Лівий берег». Про це повідомляє сайт глави держави.

 

Дарія Чепак нагадала, що 19 липня Президент України Віктор Янукович доручив Генеральному прокурору Віктору Пшонці перевірити законність відкриття кримінальної справи, зазначивши, що перевірки ЗМІ у передвиборний період негативно впливають на політичну ситуацію у країні.

 

«Будь-які намагання тиску на мас-медіа, особливо напередодні парламентських виборів, є неприйнятними», – підкреслила Дарія Чепак. Вона нагадала слова Януковича про те, що плюралізм думок у пресі — це гарантія демократичного волевиявлення на майбутніх виборах, і влада має зробити усе для захисту ЗМІ та прав виборців.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 3 серпня стало відомо, що прокуратура міста Києва винесла постанову про закриття кримінальної справи за фактами порушення таємниці листування народного депутата Володимира Ландіка інтернет-виданням LB.ua. Її закрито «через непослідовність позиції самого заявника, який неодноразово робив суперечливі заяви в пресі», йдеться в повідомленні. Крім того, в постанові про закриття кримінальної справи зазначено, що порушення закону зі сторони інтернет-видання у цій конкретній ситуації не спричинило істотної шкоди.

 

Кримінальну справу прокуратура Печерського району Києва порушила  18 липня - за фактом порушення таємниці листування депутата Володимира Ландіка, за результатами перевірки заяви нардепа від 21 червня. Його обурила публікація його sms-листування.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11640
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду