Депутат Європарламенту просить Лутковську терміново вирішити проблеми ТВі та LB.ua

21 Липня 2012
7762
21 Липня 2012
10:53

Депутат Європарламенту просить Лутковську терміново вирішити проблеми ТВі та LB.ua

7762
«Поточний стан свободи слова та забезпечення прав людини в Україні є лакмусовим папірцем для української демократії в очах міжнародної спільноти»
Депутат Європарламенту просить Лутковську терміново вирішити проблеми ТВі та LB.ua

Депутат Європарламенту Павел Коваль звернувся з відкритим листом до  Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської стосовно каналу ТВі та інтернет-видання LB.ua. Він просить терміново вирішити проблеми цих ЗМІ.

 

Пан Коваль акцентує на порушенні Постанови «Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2012 року», якою введено мораторій на будь-які перевірки ЗМІ під час виборчої кампанії.

 

Як приклади, депутат Європарламенту наводить порушення Кримінальної справи, виїмку документів та розслідування іщодо каналу ТВі у зв`язку з тим, що Державна податкова служба України інкримінує телеканалу його гееральному директтору Миколі Княжицькому ухилення від сплати податку ПДВ. Також пан Коваль нагадує про те, що прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу проти інтернет-видання LB.ua.

 

«Поточний стан свободи слова та забезпечення прав людини в Україні є лакмусовим папірцем для української демократії в очах міжнародної спільноти. Вважаю, що вищевказані обмеження прав журналістів порушують передбачені Європейською Конвенцією з Прав Людини права на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Адже, саме забезпечення і охорона вільної професійної діяльності журналістів та гарантування їх прав є ключовими рисами демократичного суспільства та правової держави», - наголошує автор листа.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 липня 2012 року прокуратура Києва порушила кримінальну справу за результатами перевірки заяви народного депутата Володимира Ландіка про порушення таємниці листування державного діяча. Йдеться про публікацію sms-листування депутата на ресурсі LB.ua у листопаді 2011 року.

 

За тиждень до цього, 12 липня 2012 року, стало відомо про порушення кримінальної справи проти керівника телеканалу ТВі Миколи Княжицького. Податкові міліціонери звинувачують його в несплаті 3 млн гривень до бюджету. Сам пан Княжицький каже, що це держава має відшкодувати каналу ПДВ. Податкова міліція почала перевірку документації телеканалу, хоча голова Державної податкової служби Олександр Клименко ще наприкінці березня підписав доручення про мораторій на перевірки ЗМІ перед виборами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7762
Читайте також
20.07.2012 11:45
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
10 428
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
бойко
4298 дн. тому
Шо вивід Лутковської хочете? Вона ж тями не має, що треба робити. Вона як лялька, розмовляє голосом ляльковода.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду