Ситуацію довкола LB.ua та ТВі обговорять учасники «Відкритої розмови» на засіданні 30 липня

23 Липня 2012
6584
23 Липня 2012
12:29

Ситуацію довкола LB.ua та ТВі обговорять учасники «Відкритої розмови» на засіданні 30 липня

6584
Ситуацію довкола LB.ua та ТВі обговорять учасники «Відкритої розмови» на засіданні 30 липня

Учасники громадської програми «Відкрита розмова» розглянуть ситуацію довкола порталу LB.ua та телеканалу ТВі під час спеціального засідання, яке відбудеться 30 липня. Про це повідомила прес-секретар президента України, керівник Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів Дарія Чепак.

 

«Комітет оперативного реагування при Міжвідомчій робочій групі уважно стежить за подіями навколо цих медіа. Для максимально об'єктивного розгляду справ зараз дуже важливо запросити представників всіх сторін конфліктів, а також отримати рекомендації міжнародних експертів. На сьогодні більшість учасників підтвердили свою участь у засіданні 30 липня, тому ми сподіваємось провести конструктивну розмову та ухвалити дієві рішення», - заявила Дарія Чепак.

 

До «Відкритої розмови» також запрошуються представники міжнародних правозахисних організацій Freedom House, «Репортери без кордонів», «Артикль 19», фундації «Відкрите суспільство» та експерти Ради Європи.

 

Доповідь та обговорення учасниками робочої групи відкритого листа до президента України Віктора Януковича від шеф-редактора порталу LB.ua Ксенії Василенко (Соні Кошкіної) були включені до порядку денного дев'ятого засідання Міжвідомчої робочої групи з. Засідання, яке планувалося провести 6 липня, було перенесено у зв'язку з відсутністю більшості постійних учасників.

 

Нагадаємо, 18 липня 2012 року прокуратура Києва порушила кримінальну справу за результатами перевірки заяви народного депутата Володимира Ландіка про порушення таємниці листування державного діяча. Йдеться про публікацію sms-листування депутата на ресурсі LB.ua у листопаді 2011 року.

 

За тиждень до цього, 12 липня 2012 року, стало відомо про порушення кримінальної справи проти керівника телеканалу ТВі Миколи Княжицького. Податкові міліціонери звинувачують його в несплаті 3 млн гривень до бюджету. Сам пан Княжицький каже, що це держава має відшкодувати каналу ПДВ. Податкова міліція почала перевірку документації телеканалу, хоча голова Державної податкової служби Олександр Клименко ще наприкінці березня підписав доручення про мораторій на перевірки ЗМІ перед виборами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6584
Читайте також
31.07.2012 18:12
Пріска Орсонно, Оксана Романюк, «Репортери без кордонів», для «Детектор медіа»
20 579
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду