Прокуратура не відповіла по суті на запит НМПУ щодо LB.ua, бо не побачила клопотання про доступ до інформації

3 Серпня 2012
11303
3 Серпня 2012
12:20

Прокуратура не відповіла по суті на запит НМПУ щодо LB.ua, бо не побачила клопотання про доступ до інформації

11303
Тим часом вже було порушено кримінальну справу щодо LB.ua
Прокуратура не відповіла по суті на запит НМПУ щодо LB.ua, бо не побачила клопотання про доступ до інформації

Прокуратура Печерського району розглянула інформаційний запит заступника голови НМПУ Андрія Яніцького про надання інформації щодо результатів проведення перевірки за зверненням народного депутата з приводу LB.ua, але по суті не відповіла.

 

Прокуратура вважає, що не повинна відповідати по суті, оскільки в інформаційному запиті відсутнє клопотання про надання публічної інформації, розпорядником якої є прокуратура Печерського району столиці. Виконувач обов'язків прокурора Печерського району Олександр Кузьменко роз'яснив НМПУ, що статтею 2 закону «Про доступ до публічної інформації» передбачено, що його дія не поширюється на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом, у даному випадку - законом «Про статус народного депутата».

 

 


 

 

Нагадаємо, заступник голови Незалежної медіа-профспілки, редактор відділу «Економіка» інтернет-видання LB.ua Андрій Яніцький 12 липня звернувся до Генпрокуратури та прокуратури міста Києва з інформаційними запитами. На той момент ще не було відкрито кримінальну справу щодо LB.ua, тому він запитував у прокуратури: «Чи триває ще перевірка відносно LB.ua, чи ні? Якщо ні, коли вона закінчилася? Яке процесуальне рішення було прийнято в результаті прокурорської перевірки? Чи має ще питання прокуратура до працівників редакції LB.ua відносно заяви Ландіка В.І. або заяв інших осіб станом на 12 липня 2012 року?».

 

Як писала «Детектор медіа», 18 липня прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування депутата Володимира Ландіка - за результатами перевірки заяви нардепа від 21 червня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11303
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду