Фільм «Істальгія» копродукції України, Німеччини і Сербії вийде в прокат восени

11 Липня 2012
7216
11 Липня 2012
16:55

Фільм «Істальгія» копродукції України, Німеччини і Сербії вийде в прокат восени

7216
Кращі сцени з фільму будуть представлені на Одеському кінофестивалі
Фільм «Істальгія» копродукції України, Німеччини і Сербії вийде в прокат восени

Закінчилася робота над фільмом «Істальгія» копродукції України, Німеччини та Сербії. Повномасштабна презентація фільму відбудеться восени, тоді ж картина вийде в прокат в Україні, Німеччині та Сербії. Про це повідомляє Асоціація кіноіндустрії України.

 

Над фільмом «Істальгія» працювали компанії Neuesuper, «435 Films, «Дивіться фільм про». Картина знята за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

 

Режисер-постановник - Дар'я Онищенко, автор сценарію - Мирослав Мандич та Дар'я Онищенко, продюсери - Симон Амбергер, Рафаель Паренте, Корбініан Дюфтер, Анна Паленчук, Марія Говоруха, Ненад Дукіч.

 

«У цій історії нам вдалося поєднати три сучасні культури. Це винятковий випадок для національного кінематографу, коли в одному проекті задіяні талановиті молоді українські актори та зірки європейського кіно», - коментує Дар'я Онищенко, режисер фільму «Істальгія».



Зйомки проходили в Києві, Мюнхені та Белграді. Картина складається з трьох новел, які об'єднані загальним сюжетом. Основні події відбуваються в Німеччині, де герої опиняються в повній ізоляції від німецького суспільства. Їх об'єднує слов'янська культура і власні діти, які залишилися на батьківщині в Україні та Сербії.



«"Істальгія" - моя перша робота з українським режисером. Це була дуже натхненна співпраця. В одній з новел я зіграв колишнього боксера, у якого розпочинається роман з українкою. Ця історія розгортається в Мюнхені, де мій персонаж живе вже 14 років, а вона щойно приїхала», - розповідає Карл Маркович.



З української сторони над проектом працювали більше 60 осіб. Серед них актори Олексій Горбунов, Ніна Ніжерадзе, Вікторія Варлей та інші. Формування творчого колективу відбувалося у співпраці з німецькими та сербськими колегами.

Кращі сцени з фільму «Істальгія» будуть представлені в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю з 13 по 21 липня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7216
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду