detector.media
11.07.2012 16:55
Фільм «Істальгія» копродукції України, Німеччини і Сербії вийде в прокат восени
Кращі сцени з фільму будуть представлені на Одеському кінофестивалі

Закінчилася робота над фільмом «Істальгія» копродукції України, Німеччини та Сербії. Повномасштабна презентація фільму відбудеться восени, тоді ж картина вийде в прокат в Україні, Німеччині та Сербії. Про це повідомляє Асоціація кіноіндустрії України.

 

Над фільмом «Істальгія» працювали компанії Neuesuper, «435 Films, «Дивіться фільм про». Картина знята за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

 

Режисер-постановник - Дар'я Онищенко, автор сценарію - Мирослав Мандич та Дар'я Онищенко, продюсери - Симон Амбергер, Рафаель Паренте, Корбініан Дюфтер, Анна Паленчук, Марія Говоруха, Ненад Дукіч.

 

«У цій історії нам вдалося поєднати три сучасні культури. Це винятковий випадок для національного кінематографу, коли в одному проекті задіяні талановиті молоді українські актори та зірки європейського кіно», - коментує Дар'я Онищенко, режисер фільму «Істальгія».



Зйомки проходили в Києві, Мюнхені та Белграді. Картина складається з трьох новел, які об'єднані загальним сюжетом. Основні події відбуваються в Німеччині, де герої опиняються в повній ізоляції від німецького суспільства. Їх об'єднує слов'янська культура і власні діти, які залишилися на батьківщині в Україні та Сербії.



«"Істальгія" - моя перша робота з українським режисером. Це була дуже натхненна співпраця. В одній з новел я зіграв колишнього боксера, у якого розпочинається роман з українкою. Ця історія розгортається в Мюнхені, де мій персонаж живе вже 14 років, а вона щойно приїхала», - розповідає Карл Маркович.



З української сторони над проектом працювали більше 60 осіб. Серед них актори Олексій Горбунов, Ніна Ніжерадзе, Вікторія Варлей та інші. Формування творчого колективу відбувалося у співпраці з німецькими та сербськими колегами.

Кращі сцени з фільму «Істальгія» будуть представлені в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю з 13 по 21 липня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY