Розгляд справи за позовом Гужви до «Сьогодні Мультімедіа» перенесено

5 Липня 2012
8345
5 Липня 2012
23:46

Розгляд справи за позовом Гужви до «Сьогодні Мультімедіа» перенесено

8345
Розгляд справи за позовом Гужви до «Сьогодні Мультімедіа» перенесено

Розгляд справи за позовом екс-головного редактора газети «Сегодня» Ігоря Гужви до видавця газети - ПрАТ «Сьогодні Мультімедіа», у якому він оскаржував своє звільнення, в Апеляційному суді міста Києва перенесений на 6 вересня. Про це «Детектор медіа» розказав журналіст Юрій Свірко, який перебував у залі під час судового засідання.

 

За його словами, 5 липня суд розпочав розгляд справи, однак потім виніс рішення про перенесення слухання.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», представники пана Гужви вважають рішення Солом'янського районного суду від 7 травня, який відмовив у задоволенні позову, «кричущим прикладом правового нігілізму». Зокрема, у своїй апеляційній скарзі юристи наголошували на незгоді з рішенням суду та наведеними в ньому аргументами. Також суд, на їхню думку, не надав оцінки та не визначив того, що наглядова рада не вправі самостійно визначати строк для застосування п.2 ст. 36 КЗпП України, враховуючи існування безстрокових трудових правовідносин, оскільки такі умови мають погоджуватися з робітником.

 

Нагадаємо, 17 січня наглядова рада ухвалила рішення про зняття з посади головного редактора газети «Сегодня» Ігоря Гужви і припинення трудових відносин із ним. Пан Гужва оскаржив своє звільнення. У позові він вимагав поновити його на посаді головного редактора газети «Сегодня». Вимог щодо моральної чи матеріальної компенсації в позові не було. Позивач переконаний, що його звільнили незаконно.

 

Із 28 березня Ігор Гужва працює шеф-редактором російської газети «Московские новости».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8345
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду