НМПУ вимагає порушити кримінальну справу проти податківців і слідчого прокуратури Донецька

4 Липня 2012
8257
4 Липня 2012
12:04

НМПУ вимагає порушити кримінальну справу проти податківців і слідчого прокуратури Донецька

8257
За вчинення злочину проти журналіста Максима Касьянова
НМПУ вимагає порушити кримінальну справу проти податківців і слідчого прокуратури Донецька

Незалежна медіа-профспілка України вимагає від Генеральної прокуратури України порушити кримінальну справу проти працівників Донецької податкової міліції, а також слідчого прокуратури Ворошиловського району Донецька Олександра Руденка.

 

Як зазначає НМПУ, згадані особи вчинили злочин проти донецького журналіста Максима Касьянова за ознаками злочину, передбаченого такими статтями Кримінального кодексу: «переслідування журналіста за виконання професійних обов'язків здійснене посадовою особою або групою посадових осіб за попередньою змовою», «зловживання владою або службовими повноваженнями вчинене співробітником правоохоронного органу», та «перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування».

 

НМПУ вважає, що Прокуратура України, в особі прокуратури Донецької області не вживає всіх передбачених законом заходів для виявлення осіб, які 20 червня вчинили злочин проти журналіста Касьянова та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

 

Нагадаємо, Максим Касьянов заявив, що на нього напали невідомі, коли він знімав авто голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького на парковці біля супермаркету «БУМ». Представникам міліції невідомі представились як охоронці губернатора, каже він. Згодом стало відомо, що невідомі виявились оперативними співробітниками Державної податкової служби в Донецькій області.

 

Журналіст написав заяву з проханням вжити заходи щодо невідомих, які перешкоджали здійсненню його професійної діяльності. Згодом його запросили на допит до слідчого.

 

Максим Касьянов стверджує, що слідчий тиснув на нього і вимагав написати щиросердне зізнання в спробі замаху на губернатора. Журналіст написав зізнання такого змісту: «Я щиросердно зізнаюсь, що готував замах на губернатора. Розкаююсь».

 

На даний момент прокуратура проводить перевірку, у тому числі, щоб з'ясувати, чи дійсно з боку працівників прокуратури були примусові дії щодо Максима Касьянова.

 

Голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький заявив, що не вірить у те, що журналіст Максим Касьянов мав намір здійснити на нього замах.

 

Наприкінці червня члени комітету НМПУ в Донецьку розслідували ситуацію з журналістом Максимом Касьяновим.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8257
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду