Донецький журналіст зізнався в замаху на губернатора у відповідь на тиск слідчого

21 Червня 2012
12595
21 Червня 2012
11:44

Донецький журналіст зізнався в замаху на губернатора у відповідь на тиск слідчого

12595
«Я готував замах на імідж губернатора», - пояснює журналіст
Донецький журналіст зізнався в замаху на губернатора у відповідь на тиск слідчого

Донецький журналіст Максим Касьянов підтвердив «Детектор медіа», що написав щиросердне зізнання в спробі замаху на голову Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького. Про те, що журналіст написав цю заяву, напередодні повідомила прес-секретар обласної прокуратури Яна Соболевська.

 

Максим Касьянов розповів, що змушений був це зробити у відповідь на тиск слідчого Руденка, який вимагав цього зізнання. Таким чином він хоче довести абсурдність ситуації, що склалася, та звинувачень, які висувають до нього.

 

Після того як журналіст пройшов судово-медичну експертизу, він повернувся у райвідділ, де з ним побажав зустрітися слідчий прокуратури. «Вже була 20 година, - розповів журналіст. - Мій адвокат Тетяна Іванова, яка допомагає мені безкоштовно, із самого ранку навіть не їла. Слідчий Руденко попросив адвоката вийти і сказав: "Розповідайте як ви здійснювали замах на губернатора". Я йому пояснюю, що напали на мене. Але він мені каже, що я сидітиму до того часу, поки не напишу це зізнання. Тоді я відмовився від адвоката, щоб відпустити її. Після цього слідчий наполягав, що не відпустить поки не напишу зізнання. Я написав. Нехай тепер розслідує, якщо йому потрібні зірки. У чому ще зізнатись? І храм XV століття теж я розвалив. Тепер моя вивертка у нього, посвідчення теж. Коли мій адвокат вийшов, слідчому зателефонували і він відповів: "Так, Римо Едуардівно". А я знаю в Донецьку тільки одну Риму Едуардівну - Філь, прес-секретаря донецького губернатора. Мені стала вся ситуація зрозуміла. Мені що, треба було чекати, поки він буде мені пальці дверима ламати?».

 

Тепер Максим Касьянов планує спостерігати за тим, яким чином слідчий доводитиме свою версію: надаватиме доказову базу, порушуватиме справу. Він каже, що вже восьмий рік поспіль пише на кримінальну тему. І він не розуміє, чому люди, коли їх звинувачують у злочині і тиснуть, чинять спротив. «Хочуть менти - пиши. Тільки спитай у них, як. Вони ж не зможуть створити версію. Вона ж розвалиться у суді», - вважає він.

 

У своєму зізнанні журналіст написав: «Я щиросердно зізнаюсь, що готував замах на губернатора. Розкаююсь». «Це дійсно так, я готував замах на імідж губернатора, через те що він не заплатив за паркову, на яку заїхав. Решта платили, а він - ні. Це ж замах. Я ж не уточнив, чи це був замах на імідж, чи на життя», - роз'яснює Максим Касьянов.

 

Журналіст стверджує, що в нього і його колег є всі фото- і відео-докази, з яких цілком зрозуміло, що відбулося. Також він додає, що не має претензій до представників міліції, на відміну від слідчого прокуратури.

 

Відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Донецькій області повідомив, що під час приїзду губернатора журналіст викликав підозру в оперативних співробітників Державної податкової служби в Донецькій області, був ними затриманий і переданий міліціонерам. У ході огляду в Касьянова були вилучені складаний ніж і викрутка. За інформацією міліції, затриманий написав заяву з проханням прийняти заходи щодо невідомих, які перешкоджали здійсненню його професійної діяльності. Зібрані матеріали передані у прокуратуру Ворошиловського району Донецька для здійснення перевірки та прийняття рішення.

 

У прес-службі прокуратури Донецької області повідомили, що проводять перевірку, щоб з’ясувати, чи дійсно з боку працівників прокуратури були примусові дії щодо Максима Касьянова. «За результатами перевірки буде надано правову оцінку події та прийнято рішення про порушення або відмову в порушенні кримінальної справи», - йдеться в повідомленні прес-служби.

 

Нагадаємо, вчора, 20 червня, Журналіст донецького сайту Korrdon.info Максим Касьянов заявив, що на нього напали невідомі, коли він знімав авто голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького. Представникам міліції невідомі представились як охоронці губернатора.

 

Керівник прес-служби Донецької обласної державної адміністрації Римма Філь, зазначила, що люди, які затримували Максима Касьянова, не є охороною Андрія Шишацького.

 

 

 

Відео авто губернатора, яке зняв Максим Касьянов

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12595
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду