Донецький журналіст Касьянов пропонує колегам розробити механізм захисту в разі нападів на журналістів

22 Червня 2012
6613
22 Червня 2012
14:30

Донецький журналіст Касьянов пропонує колегам розробити механізм захисту в разі нападів на журналістів

6613
Йдеться не про створення окремної організації чи руху, а про юридичну, організаційну та інформаційну складові захисту
Донецький журналіст Касьянов пропонує колегам розробити механізм захисту в разі нападів на журналістів

Донецький журналіст Максим Касьянов запропонував колегам розробити механізм для реагування на напади на представників ЗМІ. Із цього приводу він сьогодні скликав прес-конференцію.

 

«Я неодноразово потрапляв у подібні ситуації для мене це не новина. Однак проблема у тому, що подібні напади на журналістів системні, принаймні у Донецькій області. З цим потрібно щось робити. Тому я запросив колег і запропонував розробити механізм протидії. Ми маємо збиратись і придумати, тому що поки ми цього не зробимо, ніхто нам не допоможе», - пояснив пан Касьянов свою ідею «Детектор медіа».

 

Йдеться не про створення окремної організації чи руху, а про механізм реагування, який включатиме юридичну, організаційну та інформаційну складові, уточнив журналіст.

 

Пан Касьянов повідомив, що наразі його підтримує медіапрофспілка й адвокат Тетяна Іванова, яка захищає його безкоштовно.

 

Також журналіст повідомив, що після написання щиросердного зізнання в спробі замаху на голову Донецької облдержадміністрації він ще не зустрічався зі слідчим.

 

Нагадаємо, Максим Касьянов заявив, що на нього напали невідомі, коли він знімав авто голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького на парковці біля супермаркету «БУМ». Представникам міліції невідомі представились як охоронці губернатора, каже він. Згодом стало відомо, що невідомі виявились оперативними співробітниками Державної податкової служби в Донецькій області.

 

Журналіст написав заяву з проханням вжити заходи щодо невідомих, які перешкоджали здійсненню його професійної діяльності. Згодом його запросили на допит до слідчого. Максим Касьянов стверджує, що слідчий тиснув на нього і вимагав написати щиросердне зізнання в спробі замаху на губернатора. Журналіст написав зізнання такого змісту: «Я щиросердно зізнаюсь, що готував замах на губернатора. Розкаююсь».

 

На даний момент прокуратура проводить перевірку, у тому числі, щоб з'ясувати, чи дійсно з боку працівників прокуратури були примусові дії щодо Максима Касьянова.

 

Голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький заявив, що не вірить у те, що журналіст Максим Касьянов мав намір здійснити на нього замах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6613
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ВП
4332 дн. тому
Прокуратура должна была бы провести проверку действий сотрудников милиции, которые не пресекли возможное преступление, когда неизвестные напали на журналиста, поверив им на слово, что они несуществующая охрана губернатора. Прокуратура должна была бы провести проверку, на каком основании сотрудники налоговой хватают людей на улице с применением силы: что послужило основанием для задержания и имеют ли они такие полномочия... Но это все, конечно, должно было быть в нормальной стране, а не у наc, не говоря уж о Донецкой области.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду