Стець хоче, щоб МВС і Генпрокуратура пояснили ситуацію з донецьким журналістом Касьяновим

21 Червня 2012
8412
21 Червня 2012
15:37

Стець хоче, щоб МВС і Генпрокуратура пояснили ситуацію з донецьким журналістом Касьяновим

8412
Для членів Комітету з питань свободи слова та інформації ситуація з Касьяновим нагадує 37-й рік
Стець хоче, щоб МВС і Генпрокуратура пояснили ситуацію з донецьким журналістом Касьяновим

Комітет з питань свободи слова та інформації розгляне ситуацію з тиском на журналіста Максима Касьянова на найближчому засіданні. Голова комітету Юрій Стець направив депутатський запит до міністра внутрішніх справ з вимогою пояснень. Про це «Детектор медіа» повідомив особисто Юрій Стець.

 

«Члени Комітету незалежно від партійної приналежності обурені подібним фактом і всі одностайно переконані, що це має бути предметом розгляду на найближчому засіданні. Від себе і всіх члені Комітету зазначу, що подібні дії є неприпустимими у будь-якій формі. Це нагадує 37-й рік, ми цього не допустимо за будь-яких обставин. Крім того я написав депутатський запит до міністра МВС. На засіданні Комітету ми хотіли б, щоб представники МВС не просто нам розказали, що ведеться слідство, а чітко пояснили ситуацію. Я вимагатиму відсторонення цього слідчого від розслідування», - сказав Юрій Стець.

 

Чергове засідання Комітету планувалося на наступному сесійному тижні. За словами народного депутата, якщо буде необхідність, приміром Максима Касьянова будуть переслідувати, то члени Комітету зберуться на позачергове засідання в будь-який момент.

 

Також Юрій Стець відправив депутатський запит генеральному прокурору з вимогою взяти справу перешкоджання журналісту Максиму Касьянову під контроль, провести службове розслідування і встановити мотиви протиправних дій слідчого прокуратури, відкрити кримінальну справу за фактом скоєння злочину за ст. 171 ККУ (перешкоджання професійній діяльності журналіста).

 

 


 

 

Вчора, 20 червня, Максим Касьянов заявив, що на нього напали невідомі, коли він знімав авто голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького на парковці біля супермаркету «БУМ». Представникам міліції невідомі представились як охоронці губернатора, каже він. Згодом стало відомо, що невідомі виявились оперативними співробітниками Державної податкової служби в Донецькій області.

 

Журналіст написав заяву з проханням вжити заходи щодо невідомих, які перешкоджали здійсненню його професійної діяльності. Згодом його запросили на допит до слідчого. Максим Касьянов стверджує, що слідчий тиснув на нього і вимагав написати щиросердне зізнання в спробі замаху на губернатора. Журналіст написав зізнання такого змісту: «Я щиросердно зізнаюсь, що готував замах на губернатора. Розкаююсь».

 

На даний момент прокуратура проводить перевірку, у тому числі, щоб з'ясувати, чи дійсно з боку працівників прокуратури були примусові дії щодо Максима Касьянова.

 

Сам голова Донецької ОДА Андрій Шишацький не вірить у спробу замаху з боку журналіста і вважає, що інцидент намагаються штучно прив'язати до нього й ОДА.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8412
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду