У міжнародному конкурсі ОМКФ змагатимуться фільми Васяновича, Лозниці, Литвинової

19 Червня 2012
6606
19 Червня 2012
14:09

У міжнародному конкурсі ОМКФ змагатимуться фільми Васяновича, Лозниці, Литвинової

6606
Загалом 11 фільмів
У міжнародному конкурсі ОМКФ змагатимуться фільми Васяновича, Лозниці, Литвинової

Цього року в міжнародній конкурсній програмі ІІІ Одеського міжнародного кінофестивалю будуть представлені 11 стрічок. Про це повідомляє прес-служба ОМКФ.

 

У міжнародному конкурсі змагатимуться: новий фільм іспанського режисера Алекса де ла Іглесіа «Остання іскра життя» із Сальмою Хаєк у головній ролі, дебют американця Філіпа Волькена «Голлівудське сміття» (у ролях - Майкл Медсен і Деріл Ханна), лауреат призу ФІПРЕССІ Каннського фестивалю «У тумані» Сергія Лозниці, режисерські роботи акторів Ренати Литвинової «Остання казка Рити» й Ендре Хулеша «Діва танцює до смерті», «Усе в нашій сім'ї» румунського режисера Раду Юде, «Ляльковий дім» ірландської номінантки на «Оскар» і «Золотий глобус» Крістен Шерідан, володар призу глядацьких симпатій на «Берлінале» - Парад Серджана Драгоєвича, стрічка «Революція» французів Бенуа Делепін і Гюстава де Керверна, а також український фільм «Звичайна справа» документаліста Валентина Васяновича, для якого показ на ОМКФ стане світовою прем'єрою.

 

Усього в процесі відбору міжнародного конкурсу селективна комісія ОМКФ переглянула понад 600 фільмів. «Нам присилають дедалі більше заявок: цього року ми отримали понад 300 у міжнародний конкурс і майже 90 - в український», - повідомила президент ОМКФ Вікторія Тігіпко.

 

Володар гран-прі ОМКФ «Золотий Дюк» цього року буде обраний глядачами, а журі визначить переможців у категоріях «Найкращий фільм», «Найкраща режисура» і «Найкраща акторська робота».

 

Журі очолить кінознавець, почесний президент ФІПРЕССІ (Міжнародної асоціації кінопреси) Андрій Плахов (Росія). Також до журі увійшли німецький актор Александр Фелінг («Безславні покидьки», «Гете!»), ізраїльсько-французька режисер Міхаль Боганім («Одеса... Одеса!», «Земля забуття»), генеральний директор МКФ «Молодість» Андрій Халпахчі (Україна), а також британський режисер і сценарист, володар премії BAFTA (Британської кіноакадемії) Шейн Медоуз.

 

Нагадаємо, що в національному конкурсі ОМКФ-2012 представлені 18 фільмів, серед яких повнометражні ігрові, документальні і короткометражні роботи, зняті в Україні за останні півтора року. Переможець отримає приз «Золотий Дюк» за найкращий український фільм і премію в розмірі 50 тис. грн.

 

У журі національного конкурсу - директор німецького кінофонду Medienboard Berlin-Brandenburg Кірстен Ніхуус, український режисер Андрій Дончик, європейський кінознавець і західний фахівець з українського кіно Любомир Госейко, а також французький продюсер і дистрибутор Лоран Данієлу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6606
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду