Одеський міжнародний кінофестиваль стане майданчиком українського кіно

12 Червня 2012
7047
12 Червня 2012
15:48

Одеський міжнародний кінофестиваль стане майданчиком українського кіно

7047
У національному конкурсі візьмуть участь 18 кінофільмів
Одеський міжнародний кінофестиваль стане майданчиком українського кіно

Організатори ІІІ Одеського міжнародного кінофестивалю презентували київським журналістам програму цьогорічного форуму. Як повідомляла «Детектор медіа», цього річ окрім міжнародного запроваджено український національний конкурс, який оцінюватиме ФІПРЕССІ та міжнародне журі за участі представників Голландії, Іспанії й України.

 

У національному конкурсі візьмуть участь 18 кінофільмів. У числі семи повнометражних претендентів на головний приз - три документальні стрічки. Це присвячена 20-річчю з дня проголошення незалежності України і розпаду СРСР картина «Україна. Точка відліку» Сергія Буковського, фільм «Таємна свобода» Сергія Лисенка, приурочений річниці українського кінодіяча Івана Миколайчука. Також в українському конкурсі автоматично бере участь картина документаліста Валентина Васяновича «Звичайна справа», яка буде представляти Україну в міжнародному конкурсі.

 

Конкурентом документалістів виступить фільм «Час життя об'єкта в кадрі» Олександра Балагури, створений на грані документального та ігрового кіно. Нині ця стрічка перебуває на стадії постпродакшну, і її світова прем'єра відбудеться в межах ОМКФ.

 

Також у програмі українського конкурсу - «Чемпіони з підворітні» Ахтема Сеітаблаєва про звитяги українських бомжів на футбольних теренах, «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» Михайла Іллєнка й успішний результат незалежної кінопродукції, картина «Гамер» Олега Сенцова. Світова прем'єра цього фільму про життя комп'ютерного геймера відбулася в межах Роттердамського кінофестивалю. На російському фестивалі «Дух вогню» «Гамер» здобув приз Гільдії кінознавців і кінокритиків.

 

У переліку 11 короткометражних фільмів - «Борода» (Дмитро Сухолиткий-Собчук), «Без ГМО» та «Жовта квітка для месьє Бурійона», (Лариса Артюгіна), «Гамбург» та «Янгол смерті» (Володимир Тихий), «Дивні люди» (Кріс Вудс), «День Незалежності» (Антоніна Ноябрьова), «Ревність» (Алан Бадоєв), «Візит» (Ліза Сміт).

 

Переможця українського національного конкурсу оголосять 20 липня на Ланжеронівському спуску. Окрім статуетки «Золотого Дюка» тріумфатор отримає грошову премію в розмірі 50 тис. грн. Завершенням церемонії стане показ фільму «Земля» Олександра Довженка під акомпанемент гурту «Дахабраха».

 

У міжнародній конкурсній програмі Україну представлятиме зазначений вище фільм «Звичайна справа» Валентина Васяновича, Росію - стрічка «В тумані» Сергія Лозниці (ФІПРЕССІ цьогорічного Каннського кінофестивалю, гран-прі кінофестивалю «Дзеркало»).

 

Очікується, що в переліку почесних гостей кінофестивалю буде Джеральдіна Чаплін з онуком, які представлять стрічку Чарлі Чапліна «Вогні великого міста», Клаудіа Кардинале, Сергій Лозниця.

 

Головним майданчиком цьогорічного ОМКФ стане Одеський театр музичної комедії. Фестиваль, нагадаємо, проходитиме 13-21 липня.

 

На часі оголошення учасників пітчингу і Works in Progress фестивалю. Перелік учасників цих програм представники оргкомітету оголосять 15 червня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7047
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду