ОМФК оголосив фіналістів пітчингу кінопроектів

26 Червня 2012
8113
26 Червня 2012
18:34

ОМФК оголосив фіналістів пітчингу кінопроектів

8113
У конкурсі кінопроектів змагатимуться авантюрна комедія, містична 3D-анімація, кримінальна драма, дитячий фільм – загалом 10 проектів
ОМФК оголосив фіналістів пітчингу кінопроектів

Оргкомітет ІІІ Одеського міжнародного кінофестивалю оголосив 10 фіналістів продюсерського пітчингу, які візьмуть участь у презентації кінопроектів з метою пошука інвесторів на ОМКФ. У конкурсі візьмуть участь найбільш багатообіцяючі проекти: від авантюрної комедії до містичної 3D-анімації, від кримінальної драми до дитячого фільму, повідомляє прес-служба фестивалю.

 

Продюсерський пітчинг є частиною Професійної секції ОМКФ. Презентації проектів пройдуть 19 липня, а 20 липня відбудеться вручення призу за кращий пітчинг проекту - премія в розмірі 25 тис. грн.

 

Нижче подаємо перелік і описання кінопроектів-фіналістів.

 

Драмеді «Виклик» (режисер Сергій Лисенко, продюсер Віктор Щеглов) - проект однієї з провідних студій постпродакшену Foley Art studio, у фільмографії якої - конкурсант міжнародної програми ОМКФ-2012 «Звичайна справа» і фільм Марії Вроди «Крос», що отримав в минулому році Золоту пальмову гілку в Каннах.

 

Драма «Нестерова петля» - постмодерністська історія одного дня з життя головного героя. Режисер Микола Хомерікі - визнаний на міжнародному рівні кінематографіст: його фільм «Удвох» був відзначений призом програми Cinefondation в Каннах (2005), а картини «977» (2006) і «Казка про темряву» (2009) брали участь в програмі «Особливий погляд» Каннського МКФ. Крім того, Хомерікі постане в акторському амплуа у фільмі Міжнародного конкурсу ОМКФ «Остання казка Рити» (режисер Рената Литвинова).

 

Дитячий пригодницький фільм «Іван Сила» від продюсера українського блокбастера «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» Володимира Філіппова розповість історію нашого легендарного співвітчизника Івана Фріцака, який був визнаний найсильнішою людиною планети і приймав дари з рук королеви Англії.

 

Проект «Заручник» - це авантюрна комедія про те, як старий рокер бере в заручники чиновника міськвиконкому. Режисер стрічки Георгій Делієв, народний артист України, обличчя «Маски-Шоу», відомий широкій аудиторії по головній ролі у фільмі Кіри Муратової «Настроювач».

 

Проект кримінальної драми «Носоріг» режисера Олега Сенцова вже переміг на пітчингу проектів фільмів, що проходив у березні цього року в Болгарії в рамках Софійського міжнародного кінофестивалю. Перший повнометражний фільм Сенцова «Гамер» представлений цього року в Українському національному конкурсі ОМКФ.

 

У містичної 3D-анімації «Культ» - екранізації бестселера Любка Дереша - мова піде про молодого випускника університету, який приїжджає викладати в коледж, розташований в похмурому палаці маленького карпатського містечка. Стажування в глушині обертається зіткненням світових сил порядку і хаосу, в якому герой і його кохана виявляються лише розмінними пішаками.

 

У фільмі «Урсус» розповідається історія трьох невдах - грузинського кінорежисера, українського каскадера та захисниці диких звірів, які в 1992 році здійснюють відчайдушну подорож з охоплених вогнем громадянської війни столиці Грузії до Берліну. Кожен з трьох героїв переслідує свою мету, навіть не підозрюючи як переплетені їхні долі.

 

Проект «Гра» Олександра Онуфрієва, випускника торішньої сценарної майстерні ОМКФ, - це психологічний детектив в англійському стилі, мотивом для якого стала популярна гра «Мафія». Орієнтирами для автора проекту були класичні картини «12» Микити Михалкова і «10 негренят» Станіслава Говорухіна.

 

Роуд-муві «Залізна наркотик» - фільм про кримінальний автобізнес, який охопив Україну і Росію в 2007 - 2008 роках. Реалізацією проекту займається компанія Сinema Project Group, у чиїй фільмографії присутній фестивальний хіт «Земля забуття» франко-ізраїльського режисера Міхаль Боганім, члена журі Міжнародної програми ОМКФ.

 

На пітчингу також буде представлений кінопроект режисера Лариси Артюгіної «Рафаель і Мане» про двох студентів, чия любов перемагає міжнаціональну ворожнечу. Дві картини Лариси Артюгіної - «Жовтий квітка для мосьє Бурійона» і «Без ГМО» - також беруть участь в Українському національному конкурсі ОМКФ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8113
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду