detector.media
19.06.2012 14:09
У міжнародному конкурсі ОМКФ змагатимуться фільми Васяновича, Лозниці, Литвинової
Загалом 11 фільмів

Цього року в міжнародній конкурсній програмі ІІІ Одеського міжнародного кінофестивалю будуть представлені 11 стрічок. Про це повідомляє прес-служба ОМКФ.

 

У міжнародному конкурсі змагатимуться: новий фільм іспанського режисера Алекса де ла Іглесіа «Остання іскра життя» із Сальмою Хаєк у головній ролі, дебют американця Філіпа Волькена «Голлівудське сміття» (у ролях - Майкл Медсен і Деріл Ханна), лауреат призу ФІПРЕССІ Каннського фестивалю «У тумані» Сергія Лозниці, режисерські роботи акторів Ренати Литвинової «Остання казка Рити» й Ендре Хулеша «Діва танцює до смерті», «Усе в нашій сім'ї» румунського режисера Раду Юде, «Ляльковий дім» ірландської номінантки на «Оскар» і «Золотий глобус» Крістен Шерідан, володар призу глядацьких симпатій на «Берлінале» - Парад Серджана Драгоєвича, стрічка «Революція» французів Бенуа Делепін і Гюстава де Керверна, а також український фільм «Звичайна справа» документаліста Валентина Васяновича, для якого показ на ОМКФ стане світовою прем'єрою.

 

Усього в процесі відбору міжнародного конкурсу селективна комісія ОМКФ переглянула понад 600 фільмів. «Нам присилають дедалі більше заявок: цього року ми отримали понад 300 у міжнародний конкурс і майже 90 - в український», - повідомила президент ОМКФ Вікторія Тігіпко.

 

Володар гран-прі ОМКФ «Золотий Дюк» цього року буде обраний глядачами, а журі визначить переможців у категоріях «Найкращий фільм», «Найкраща режисура» і «Найкраща акторська робота».

 

Журі очолить кінознавець, почесний президент ФІПРЕССІ (Міжнародної асоціації кінопреси) Андрій Плахов (Росія). Також до журі увійшли німецький актор Александр Фелінг («Безславні покидьки», «Гете!»), ізраїльсько-французька режисер Міхаль Боганім («Одеса... Одеса!», «Земля забуття»), генеральний директор МКФ «Молодість» Андрій Халпахчі (Україна), а також британський режисер і сценарист, володар премії BAFTA (Британської кіноакадемії) Шейн Медоуз.

 

Нагадаємо, що в національному конкурсі ОМКФ-2012 представлені 18 фільмів, серед яких повнометражні ігрові, документальні і короткометражні роботи, зняті в Україні за останні півтора року. Переможець отримає приз «Золотий Дюк» за найкращий український фільм і премію в розмірі 50 тис. грн.

 

У журі національного конкурсу - директор німецького кінофонду Medienboard Berlin-Brandenburg Кірстен Ніхуус, український режисер Андрій Дончик, європейський кінознавець і західний фахівець з українського кіно Любомир Госейко, а також французький продюсер і дистрибутор Лоран Данієлу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY