Княжицький: ТВі не причетний до підкупу учасників панелі GFK

8 Червня 2012
5923
8 Червня 2012
16:32

Княжицький: ТВі не причетний до підкупу учасників панелі GFK

5923
Княжицький: ТВі не причетний до підкупу учасників панелі GFK

Генеральний директор ТВі Микола Княжицький вважає, що маленькі канали повинні мати доступ до контролю телевізійних вимірювань. Про це він заявив у коментарі «Детектор медіа», коментуючи інформацію про підкуп учасників української панелі телевимірювань, оприлюднену директором каналу Ru Music Рудольфом Кірносом.

 

«У нас багато питань по вимірюваннях. Тому ми вважаємо, що не лише ІТК повинно мати доступ до контролю вимірювання (хоча ніхто не забирає цього їх права), але й менші канали, як це відбувається у всіх європейських країнах. А то тут використовують наше ім'я так чи інакше у ситуації, яку ми не контролюємо, не розуміємо, але за яку платимо гроші», - сказав пан Княжицький. Також він додав, що його канал має намір виступити з ініціативою створення асоціації, яка забезпечувала б інтереси українських кабельних і супутникових каналів.

 

Микола Княжицький  запевняє, що ТВі не причетний до підкупу учасників панелі. Нагадаємо, в оприлюдненій Рудольфом Кірносом інструкції рекомендується дивитись певні програми ТВі, зокрема, «Вечір з Миколою Княжицьким», «Улюблену роботу», «Ділову кухню» та «Професійні ігри».

 

«Я не зрозумів логіки. Якби ми були причетні до цього, то пропонувалось би постійно дивитись мою програму («Вечір з Миколою Княжицьким» - ТК), а тут йдеться, що її можна дивитись, а можна не дивитись. Також я не зрозумів, чому пропонувалось дивитись інші наші програми, які виходять у денних слотах («Улюблена робота», «Ділова кухня» тощо). Для нас тут немає логіки. Також мені не зрозумілі й інші речі із заяви Кірноса. Наприклад, чому О-ТV, який належить Рабіновичу, дивитись треба, а News One, який також належить Рабіновичу, - не треба. І взагалі, чому є список каналів, які дивитись не потрібно», - зазначив Микола Княжицький.

 

Нагадаємо, директор каналу Ru Music Рудольф Кірнос заявив, що дані телевізійної панелі GfK Ukraine не відображають реальний телеперегляд через підкуп панелістів злочинним угрупованням. Телегрупи, за словами пана Кірноса, на підставі власних аналізів уже підтвердили, що від 5% до 8% телевізійної панелі вимірювань є, можливо, корумпованими.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5923
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду