Перший знімає чотири документальні фільми про культурні легенди України

17 Травня 2012
6212
17 Травня 2012
17:58

Перший знімає чотири документальні фільми про культурні легенди України

6212
Про відкриття Х-променів, Богодара Которовича, Софійський собор і Тетяну Яблонську
Перший знімає чотири документальні фільми про культурні легенди України

Перший національний готує документальні стрічки про культурні легенди України. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Зокрема, канал працює над фільмом про відкриття Х-променів - «Промені темного простору». Автори - Надія Довгич і Марк Гресь, режисери Олескандр Ковш і Ярослав Попов. У проекті йтиметься про те, як Х-промені у ХХ столітті перевернули науку й техніку та чому рентгенівський кабінет міг мати у своїй назві ім'я українця Івана Пулюя.

 

Також автор Тетяна Жицька та режисер Світлана Ревенко готують стрічку «Богодар Которович. Відблиски» про скрипаля й засновника української модерної скрипкової школи Богодара Которовича.

 

А Володимир Качур і режисер Світлана Красножон працюють над фільмом про Софійський собор - «Свята Софія. У фокусі драми та воскресіння». Проект про занепад і відродження цього храму. «Її обдирали свої і чужинці. Тут знаходили притулок злидарі та каліки. Повз неї рухалися у каретах, мчали у мерседесах - і не завжди помічали її. Але були й інші, які йшли до неї на уклін за сотні кілометрів», - йдеться  в анотації до фільму.

 

Окрім цього канал знімає проект про українську художницю «Гармонія протиріч Тетяни Яблонської». Його автором є Тетяна Жицька, режисером - Юлія Кузьменко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6212
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
оце вже щось
4383 дн. тому
Дякую за виправлення. Тепер не тільки ви, а й ще хтось знатиме:)
це що
4383 дн. тому
Телекритико, собор називається СофіЙСЬКИЙ!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду