detector.media
17.05.2012 17:58
Перший знімає чотири документальні фільми про культурні легенди України
Про відкриття Х-променів, Богодара Которовича, Софійський собор і Тетяну Яблонську

Перший національний готує документальні стрічки про культурні легенди України. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Зокрема, канал працює над фільмом про відкриття Х-променів - «Промені темного простору». Автори - Надія Довгич і Марк Гресь, режисери Олескандр Ковш і Ярослав Попов. У проекті йтиметься про те, як Х-промені у ХХ столітті перевернули науку й техніку та чому рентгенівський кабінет міг мати у своїй назві ім'я українця Івана Пулюя.

 

Також автор Тетяна Жицька та режисер Світлана Ревенко готують стрічку «Богодар Которович. Відблиски» про скрипаля й засновника української модерної скрипкової школи Богодара Которовича.

 

А Володимир Качур і режисер Світлана Красножон працюють над фільмом про Софійський собор - «Свята Софія. У фокусі драми та воскресіння». Проект про занепад і відродження цього храму. «Її обдирали свої і чужинці. Тут знаходили притулок злидарі та каліки. Повз неї рухалися у каретах, мчали у мерседесах - і не завжди помічали її. Але були й інші, які йшли до неї на уклін за сотні кілометрів», - йдеться  в анотації до фільму.

 

Окрім цього канал знімає проект про українську художницю «Гармонія протиріч Тетяни Яблонської». Його автором є Тетяна Жицька, режисером - Юлія Кузьменко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY