Стець образився на Юричка і хоче подати на нього до суду

11 Квітня 2012
12180
11 Квітня 2012
18:53

Стець образився на Юричка і хоче подати на нього до суду

12180
Гендиректор УТР Василь Юричко тричі проігнорував запрошення парламентського комітету
Стець образився на Юричка і хоче подати на нього до суду

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець сприйняв як образу честі й гідності народного депутата неодноразову відмову гендиректора ДТРК «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"» Василя Юричка прийти на засідання і взяти участь в обговоренні питання про трансляцію цим каналом фільму «Просто Юля».

 

Про це він сказав особисто пану Юричку під час засідання 11 квітня в Комітеті, яке через відсутність кворуму відбулося у форматі наради. На засіданні були присутні всього п'ятеро членів Комітету: голова Юрій Стець, перший заступник голови Олена Бондаренко, Олена Кондратюк, Віктор Уколов і Володимир Ландік.

 

«Ми вас декілька разів запрошували на засідання Комітету для обговорення цього питання. Ви ж тричі ігнорували наші запрошення. Я це розцінюю як образу честі і гідності народного депутата і маю намір подати на вас до суду», - сказав пан Стець.

 

Генеральний директор УТР Василь Юричко звинуватив членів Комітету в тиску на журналістів. «Ви вчиняєте некоректно. Ще фільму не бачили, а вже почали давати нам оцінки. А ще наслали на нас перевіряючі органи», - зазначив пан Юричко. На його думку, у таких діях парламентарів є всі ознаки порушення закону «Про інформацію». З приводу, власне, трансляції фільму «Просто Юля» генеральний директор УТР скахав, що діяв законно.

 

Нагадаємо, обласні державні телеканали (ОДТРК), державний канал іномовлення УТР, а згодом і приватний телеканал ТОНІС транслювали викривальний фільм про Юлію Тимошенко та її домовленості з Павлом Лазаренком, Леонідом Кучмою та Володимиром Путіним.

 

Комітет з питань свободи слова та інформації із цього приводу звернувся до Державного комітету телебачення і радіомовлення та Контрольно-ревізійного управління з проханням провести перевірку ОДТРК та УТР.

 

Як писала «Детектор медіа», Василь Юричко раніше пояснював у листі до парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, що УТР юридично оформила угоду із стороннім автором. «Власник фільму "Просто Юля" Всеукраїнська громадська організація "Загальновоїнська спілка України" (головою якої є народний депутат 5-го скликання Олег Калашніков з Партії регіонів. - ТК), надав права на трансляцію УТР та іншим організаціям», - зазначив пан Юричко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12180
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду