ТОНІС теж показав антитимошенківський фільм «Просто Юля»

23 Березня 2012
8998
23 Березня 2012
15:40

ТОНІС теж показав антитимошенківський фільм «Просто Юля»

8998
ТОНІС теж показав антитимошенківський фільм «Просто Юля»

У середу, 21 березня, телеканал ТОНІС показав документальний фільм «Просто Юля» про Юлію Тимошенко та її домовленості з Павлом Лазаренком, Леонідом Кучмою та Володимиром Путіним, трансляція якого на регіональних телеканалах у січні 2012 року викликала обурення народних депутатів.

 

У коментарі «Детектор медіа» генеральний директор ТОНІСа Олександр Бутко пояснив, що канал вирішив транслювати фільм, оскільки до нього був великий інтерес суспільства, що засвідчили високі рейтинги трансляції.

 

Зауважимо, що «Просто Юля. Останній сезон» справді мала рейтинг, у 4-5 разів вищий за середній ТОНІСа, та в півтора - два з половиною рази вищу за середню частку.

 

Фільм вийшов о 21:30 і транслювався годину. Він узяв рейтинг 0,26% і частку 0,66% за вибіркою «Вся Україна» та рейтинг 0,46% і частку 1,14% за «50 тис.+», аудиторія 18+ (попередні дані overnight компанії GfK Ukraine).

 

Середні показники ТОНІСа за минулий тиждень (12-18 березня): рейтинг 0,07%, частка 0,41% за «Всією Україною» та рейтинг 0,08%, частка 0,44% за «50 тис.+».

 

На запитання, на яких умовах транслювався фільм, Олександр Бутко сказав, що його «придбали у правовласників». У кого саме - він не став уточнювати.

 

За інформацією джерел «Детектор медіа», ТОНІС уклав угоду з державною ТРК «Всесвітня служба УТР». Раніше за угодою з УТР стрічку транслювали низка регіональних телекомпаній.

 

Гендиректор УТР Василь Юричко раніше пояснював парламентському Комітету з питань свободи слова та інформації, що УТР юридично оформила угоду із стороннім автором. «Власник фільму "Просто Юля" Всеукраїнська громадська організація "Загальновоїнська спілка України" (головою якої є народний депутат 5-го скликання Олег Калашніков з Партії регіонів. - ТК), надав права на трансляцію УТР та іншим організаціям», - пояснив пан Юричко.

 

Свою реакцію на трансляцію «Просто Юлі» на ТОНІСі вже оприлюднила партія «Батьківщина». Прес-служба партії повідомила, що на ТОНІСі, який позиціонує себе як соціальний канал, «наклепницький, пропагандистський» фільм вийшов в ефір поза програмою, замість передачі «Атлас світу тварин».

 

«Тепер стало зрозуміло, навіщо син Януковича купив ТОНІС і хто насправді є замовником цього наскрізь брехливого фільму», - заявили в прес-службі.

 

«Те, що Януковичі особисто зайнялися розкруткою цього пасквілю, зайвий раз свідчить, що Юлія Тимошенко не дає президенту та його родині спокійно спати навіть перебуваючи за гратами, за сотні кілометрів від столиці. І саме лідера "Батьківщини" чинний режим вважає головною загрозою для свого існування», - повідомили в партії.

 

«Батьківщина» звертається до парламентського комітету з питань свободи слова з проханням розібратися в ситуації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8998
Читайте також
18.06.2012 14:09
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
8 596
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кобзар
4387 дн. тому
Пане Бутко,рейтинги рахували не ДО трансляціі. Тож інтерес суспільтва теж був ще до трансляціі???Щось у вас з логікою погано.спочатку було ваше рішення показати цю гидоту,а вде потім рейтинги рахувалися.
хехехе
4388 дн. тому
я смотрю, кое-кто чётко попал в ЦА
[f
4388 дн. тому
а чого ж це - фільм поза програмою ефіру? по-моему там всё правильно, а широкомасштабное мошенничество с ценичным враньем ЮВТ и её окружения, которое фильм обнажил лишь частично, как раз соответствует рубрике "Атлас світу тварин", хотя наверное сравнение тварин с ЮВТ и её окружением для тварин будет оскорблением.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду