detector.media
11.04.2012 18:53
Стець образився на Юричка і хоче подати на нього до суду
Гендиректор УТР Василь Юричко тричі проігнорував запрошення парламентського комітету

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець сприйняв як образу честі й гідності народного депутата неодноразову відмову гендиректора ДТРК «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"» Василя Юричка прийти на засідання і взяти участь в обговоренні питання про трансляцію цим каналом фільму «Просто Юля».

 

Про це він сказав особисто пану Юричку під час засідання 11 квітня в Комітеті, яке через відсутність кворуму відбулося у форматі наради. На засіданні були присутні всього п'ятеро членів Комітету: голова Юрій Стець, перший заступник голови Олена Бондаренко, Олена Кондратюк, Віктор Уколов і Володимир Ландік.

 

«Ми вас декілька разів запрошували на засідання Комітету для обговорення цього питання. Ви ж тричі ігнорували наші запрошення. Я це розцінюю як образу честі і гідності народного депутата і маю намір подати на вас до суду», - сказав пан Стець.

 

Генеральний директор УТР Василь Юричко звинуватив членів Комітету в тиску на журналістів. «Ви вчиняєте некоректно. Ще фільму не бачили, а вже почали давати нам оцінки. А ще наслали на нас перевіряючі органи», - зазначив пан Юричко. На його думку, у таких діях парламентарів є всі ознаки порушення закону «Про інформацію». З приводу, власне, трансляції фільму «Просто Юля» генеральний директор УТР скахав, що діяв законно.

 

Нагадаємо, обласні державні телеканали (ОДТРК), державний канал іномовлення УТР, а згодом і приватний телеканал ТОНІС транслювали викривальний фільм про Юлію Тимошенко та її домовленості з Павлом Лазаренком, Леонідом Кучмою та Володимиром Путіним.

 

Комітет з питань свободи слова та інформації із цього приводу звернувся до Державного комітету телебачення і радіомовлення та Контрольно-ревізійного управління з проханням провести перевірку ОДТРК та УТР.

 

Як писала «Детектор медіа», Василь Юричко раніше пояснював у листі до парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, що УТР юридично оформила угоду із стороннім автором. «Власник фільму "Просто Юля" Всеукраїнська громадська організація "Загальновоїнська спілка України" (головою якої є народний депутат 5-го скликання Олег Калашніков з Партії регіонів. - ТК), надав права на трансляцію УТР та іншим організаціям», - зазначив пан Юричко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY