Парламент відправив на доопрацювання закон про сурдопереклад і субтитри

22 Березня 2012
10543
22 Березня 2012
18:58

Парламент відправив на доопрацювання закон про сурдопереклад і субтитри

10543
Поки що не підтримав пропозиції президента про субтитрування і сурдопереклад на всіх каналах
Парламент відправив на доопрацювання закон про сурдопереклад і субтитри

22 березня Верховна Рада відправила на доопрацювання до профільного Комітету з питань свободи слова та інформації закон «Про внесення змін до статей 43 та 49 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"» щодо сурдоперекладу і субтитрів. Таке рішення парламент прийняв, розглянувши пропозиції президента до ухваленого 12 січня закону.

 

За направлення документу на доопрацювання проголосували 278 народних депутатів після того, як голосування за закон в цілому з урахуванням пропозицій президента не набрало необхідної кількості голосів (лише 210 - за).

 

Тепер закон готується на повторний розгляд після доопрацювання.

 

Нагадаємо, 17 лютого президент ветував закон «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (організація сурдоперекладу в державних телеорганізаціях)», повернувши його до Верховної Ради зі своїми пропозиціями.

 

Глава держави запропонував усім телерадіоорганізаціям (незалежно від форми власності та підпорядкування) обов'язково здійснювати субтитрування або переклад на жестову мову офіційних повідомлень, кіно-, відеофільмів, передач і програм у порядку та на умовах, визначених Кабінетом Міністрів України. А ухвалений Верховною Радою 12 січня закон зобов'язував до цього тільки державних і комунальних мовників.

 

21 лютого профільний Комітет з питань свободи слова та інформації підтримав пропозиції президента до закону.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10543
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду