Комітет свободи слова підтримав пропозиції Януковича до закону про сурдопереклад

21 Лютого 2012
12534
21 Лютого 2012
20:23

Комітет свободи слова підтримав пропозиції Януковича до закону про сурдопереклад

12534
Парламент перегляне закон після президентського вето
Комітет свободи слова підтримав пропозиції Януковича до закону про сурдопереклад

Члени Комітету з питань свободи слова та інформації на засіданні 21 лютого більшістю голосів підтримали пропозиції президента України Віктора Януковича до статей 43 та 49 закону «Про телебачення і радіомовлення» про субтитрування або сурдопереклад на всіх телеканалах, незалежно від форми власності.

 

Нагадаємо, 17 лютого президент наклав вето на закон «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (організація сурдоперекладу в державних телеорганізаціях)», повернувши його до Верховної Ради зі своїми пропозиціями. Відповідний законопроект № 8214 парламент ухвалив 12 січня.

 

Глава держави запропонував усім телерадіоорганізаціям (незалежно від форми власності та підпорядкування) обов'язково здійснювати субтитрування або переклад на жестову мову офіційних повідомлень, кіно-, відеофільмів, передач і програм у порядку та на умовах, визначених Кабінетом Міністрів України.

 

На підтримку цих пропозицій свої голоси віддали челни комітету Олена Бондаренко, Орест Муц (Партія регіонів), Олександр Голуб (фракція КПУ) та Віктор Уколов (фракція БЮТ). Утрималися: Юрій Стець (фракція НУНС), Микола Баграєв та Володимир Ландік (фракція Партія регіонів).

 

Тепер заветований закон із пропозиціями президента готується на розгляд у сесійній залі.

 

Також комітет 21 лютого розглянув проект закону № 9728-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо громадянства, в частині щодо членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Члени комітету одноголосно вирішили запропонувати Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендувати Верховній Раді прийняти цей проект у першому читанні за основу.

 

Цей проект пропонує внести зміни й до закону «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», а саме що «Не може бути призначена на посаду члена Національної ради особа, яка: має громадянство (підданство) іншої держави; має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку» і «Повноваження члена Національної ради можуть бути достроково припинені у разі: припинення громадянства України або установлення факту набуття громадянства (підданства) іншої держави».

 

Окрім цих рішень на засіданні 21 лютого члени комітету включили до Громадської ради з питань свободи слова та інформації представника громадської організації «Агентство журналістських досліджень» Максима Шпаченка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12534
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду