Docudays UA оголосив склад журі та нові конкурси

7 Березня 2012
5260
7 Березня 2012
13:10

Docudays UA оголосив склад журі та нові конкурси

5260
Docudays UA оголосив склад журі та нові конкурси

У 2012 році фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA матиме три окремих конкурси. Про це повідомляється на сайті фестивалю.

 

У конкурсі «Docu/Життя» змагатимуться повнометражні документальні стрічки, виконані в жанрі креативної документалістики; у «Docu/Право» будуть представлені повнометражні фільми про проблеми у сфері прав людини; «Docu/Коротко» - це окремий конкурс фільмів, тривалість яких не перевищує 45 хвилин.

 

Обирати переможців у цих категоріях Docudays UA будуть три склади журі. Конкурс «Docu/Життя» судитимуть французький кінокритик та програмер фестивалю FIDMarseille Ніколас Феодорофф, український поет та видавець Іван Малкович, а також режисер, продюсер та сценарист Марина Разбєжкіна з Росії.

 

До складу журі «Docu/Право» увійшли член правління Української Гельсінської спілки з прав людини Лідія Тополевська, шеф-редактор порталу «Детектор медіа» Наталія Лигачова та чеський фотограф Богдан Голомічек.

 

Оцінювати проекти у рамках «Docu/Коротко» запрошено директора Краківського кінофестивалю Кшиштофа Гієрата, латвійського продюсера Ілону Бічевску та українського режисера Валерія Балаяна.

 

Традиційно свого фаворита після фестивалю оголосить студентське журі, куди увійшов Станіслав Білий з Київського державного педагогічного університету ім. Драгоманова, Тетяна Карнаух з Херсонського державного університету та Дмитро Сухолиткий-Собчук із КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого.

 

Нагадаємо, цього року Docudays UA за підтримки Школи журналістики Національного університету Києво-Могилянська академія оголосив про конкурс анімаційних роликів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5260
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду