detector.media
07.03.2012 13:10
Docudays UA оголосив склад журі та нові конкурси

У 2012 році фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA матиме три окремих конкурси. Про це повідомляється на сайті фестивалю.

 

У конкурсі «Docu/Життя» змагатимуться повнометражні документальні стрічки, виконані в жанрі креативної документалістики; у «Docu/Право» будуть представлені повнометражні фільми про проблеми у сфері прав людини; «Docu/Коротко» - це окремий конкурс фільмів, тривалість яких не перевищує 45 хвилин.

 

Обирати переможців у цих категоріях Docudays UA будуть три склади журі. Конкурс «Docu/Життя» судитимуть французький кінокритик та програмер фестивалю FIDMarseille Ніколас Феодорофф, український поет та видавець Іван Малкович, а також режисер, продюсер та сценарист Марина Разбєжкіна з Росії.

 

До складу журі «Docu/Право» увійшли член правління Української Гельсінської спілки з прав людини Лідія Тополевська, шеф-редактор порталу «Детектор медіа» Наталія Лигачова та чеський фотограф Богдан Голомічек.

 

Оцінювати проекти у рамках «Docu/Коротко» запрошено директора Краківського кінофестивалю Кшиштофа Гієрата, латвійського продюсера Ілону Бічевску та українського режисера Валерія Балаяна.

 

Традиційно свого фаворита після фестивалю оголосить студентське журі, куди увійшов Станіслав Білий з Київського державного педагогічного університету ім. Драгоманова, Тетяна Карнаух з Херсонського державного університету та Дмитро Сухолиткий-Собчук із КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого.

 

Нагадаємо, цього року Docudays UA за підтримки Школи журналістики Національного університету Києво-Могилянська академія оголосив про конкурс анімаційних роликів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY