Микола Томенко радить відправити антитютюновий закон на третє читання

15 Лютого 2012
3367
15 Лютого 2012
18:01

Микола Томенко радить відправити антитютюновий закон на третє читання

3367
Микола Томенко радить відправити антитютюновий закон на третє читання

Микола Томенко радить відправити антитютюновий закон на третє читання

 

Комітету свободи слова порадив шукати компроміс

 

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що Комітет з питань свободи слова та інформації повинен рекомендувати парламенту винести законопроект № 5164 про повну заборону реклами тютюну на третє читання. Про це він сказав в інтерв'ю «Детектор медіа», яке незабаром буде опубліковане.

 

«Я проти повторного другого читання, бо це означатиме, що розгляд документу затягнеться ще на півроку. А третє читання дає нам можливість його завершити буквально за два тижні. Закон прийнятий, треба тільки урегулювати кілька статей. Мова йде про одну-дві принципових статті, в тому числі про повну заборону реклами, і по 6-7 суміжних», - зазначив віце-спікер.

 

За словами пана Томенка, затягування підписання закону пов'язане із непростою ситуацією в профільному комітеті, який розділився на дві частини. «Обидві сторони звинувачують одна одну в отриманні грошей і лобіюванні інтересів. На мою думку, тут неправі й одні, й інші. Я би їх попросив перестати звинувачувати один одного. Треба шукати компроміс», - порекомендував Микола Томенко.

 

«Я займався цією складною історією за дорученням погоджувальної ради, і повинен сказати, що, на жаль, була допущена низка помилок. І мої юристи, і юристи Верховної Ради прочитали вздовж і поперек стенограму. Одна й та ж стаття різними людьми тлумачиться по-різному. Я бачу тут один вихід - треба винести на третє читання кілька статей, і ще раз їх підтвердити», - зауважив заступник голови Верховної Ради.

 

Як писала «Детектор медіа», Комітет з питань свободи слова та інформації вже вкотре переніс розгляд питання про зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України до «антитютюнового законопроекту» № 5164 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів». Наразі його планують розглянути 22 лютого.

 

Нагадаємо, 22 вересня Верховна Рада України заборонила рекламу тютюнових виробів. За відповідний законопроект № 5164 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів)» у другому читанні і в цілому проголосували 332 депутати.

 

Однак закон досі не підписаний головою Верховної Ради Володимиром Литвином через виявлені в ньому маніпуляції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3367
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду