Перший національний та «Ера» хочуть до Книги рекордів Гіннеса з 55-годинним музичним телемарафоном

14 Лютого 2012
11261
14 Лютого 2012
15:52

Перший національний та «Ера» хочуть до Книги рекордів Гіннеса з 55-годинним музичним телемарафоном

11261
Перший національний та «Ера» хочуть до Книги рекордів Гіннеса з 55-годинним музичним телемарафоном

Із 31 березня по 2 квітня цього року на Першому національному каналі та «Ері» відбудеться трансляція музичного телевізійного марафону «Пісня об'єднує нас». Проект має тривати в прямому ефірі 55 годин і увійти в Книгу рекордів Гіннеса як найдовший музичний телемарафон національної пісні. Про це стало відомо 14 лютого на прес-конференції.

 

Ідея створення «марафону-рекордсмена» виникла у Єгора Бенкендорфа, генерального директора Національної телекомпанії України, і Михайла Поплавського, ректора Київського національного університету культури і мистецтв. 8 лютого організатори отримали підтвердження заявки України від Книги рекордів Гіннеса. Як зазначили Єгор Бенкендорф і Ігор Лоташевський, генеральний директор телекомпанії «Ера», «Пісня об'єднує нас» - некомерційний проект, який транслюватиметься без реклами і матиме одного спонсора.

 

За словами режисера-постановника «Пісні» Олени Хлистун, остаточно концепцію проекту узгодять на цьому тижні. Заплановано, що телемарафон триватиме 55 годин нон-стоп і, за попередніми домовленостями, його побачать у понад 155 країнах світу. Кількість учасників і людей, задіяних в організації - 2012 осіб.

 

Михайло Поплавський зазначив, що для відбору учасників було створено оргкомітет і наглядову раду, до яких входитимуть Ніна Матвієнко, Василь Зінкевич, Дмитро Гнатюк, Руслана Лижичко, Юрій Рибчинський. До участі в марафоні залучають усіх охочих українців, які мають надати фонограму винятково українськомовної пісні. Пан Бенкендорф додав, що наразі відібрано 400 учасників, серед яких, зокрема, й Ніна Матвієнко. У марафоні не буде живого звуку: виконавці співатимуть під фонограму.

 

Телемарафон матиме три тематичні блоки: історія культури України, рекорди України, майбутнє світу. Також відбуватимуться прямі включення української діаспори: «Діаспора дуже швидко відгукнулася на нашу пропозицію взяти участь у телемарафоні національної пісні. Але оскільки в нас проект не комерційний, то вся технічна підтримка лежить на боці діаспори», - розповів Єгор Бенкендорф.

 

Як зазначив Віталій Зорін, експерт Національного реєстру рекордів України, за правилами такі й будь-які інші включення можуть тривати 20 хвилин з кожної години марафону.

 

За попередніми відомостями кожен учасник матиме змогу виконати кілька пісень, а проект вестимуть 4-5 пар ведучих, зокрема, Михайло Поплавський разом з Оленою Хлистун.

 

Як розповіла Вікторія Романова, начальник управління закордонного співробітництва НТКУ, телевізійний марафон національної пісні, що увійде до Книги рекордів Гіннеса, стане першим у світі. У 2001 році в Канаді тривав схожий музичний марафон, але він транслювався в інтернеті.

 

Нагадаємо, що минулого року з нагоди 20-ї річниці Незалежності України 5 канал провів 52-годинний телемарафон «Українська незалежність» у форматі ток-шоу, із яким потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Прямий ефір з 23 по 25 серпня вели Тетяна Даниленко та Павло Кужеєв.

 

Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11261
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Витя
4419 дн. тому
Это очень большой шаг для популяризации украинской песни по всему миру. Мне понравилось
Грегос Бженчишишкевич
4419 дн. тому
Це було дуже добре! Я вважаю, що це великий крок для культурного розвітку України
Svyrydonchyk
4419 дн. тому
Я вражена!!! Оце так рівень!!!! Поплавський і Бенкендорф МОЛОДЦІ!!!!!!
Shtirlic
4419 дн. тому
Я смотрел и мне понравилось
263
4419 дн. тому
Марина, подивились це глядачі 155 країн з усього світу.
Марина
4468 дн. тому
І на які ж це,цікаво,гроші робитиметься?ох,не вірю,що Бенкендорф і Поплавський дістануть з власної кишені... Ідея хороша...але якась примарна..вже є 400 учасників???хто ж це дивитиметься?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду