detector.media
14.02.2012 15:52
Перший національний та «Ера» хочуть до Книги рекордів Гіннеса з 55-годинним музичним телемарафоном

Із 31 березня по 2 квітня цього року на Першому національному каналі та «Ері» відбудеться трансляція музичного телевізійного марафону «Пісня об'єднує нас». Проект має тривати в прямому ефірі 55 годин і увійти в Книгу рекордів Гіннеса як найдовший музичний телемарафон національної пісні. Про це стало відомо 14 лютого на прес-конференції.

 

Ідея створення «марафону-рекордсмена» виникла у Єгора Бенкендорфа, генерального директора Національної телекомпанії України, і Михайла Поплавського, ректора Київського національного університету культури і мистецтв. 8 лютого організатори отримали підтвердження заявки України від Книги рекордів Гіннеса. Як зазначили Єгор Бенкендорф і Ігор Лоташевський, генеральний директор телекомпанії «Ера», «Пісня об'єднує нас» - некомерційний проект, який транслюватиметься без реклами і матиме одного спонсора.

 

За словами режисера-постановника «Пісні» Олени Хлистун, остаточно концепцію проекту узгодять на цьому тижні. Заплановано, що телемарафон триватиме 55 годин нон-стоп і, за попередніми домовленостями, його побачать у понад 155 країнах світу. Кількість учасників і людей, задіяних в організації - 2012 осіб.

 

Михайло Поплавський зазначив, що для відбору учасників було створено оргкомітет і наглядову раду, до яких входитимуть Ніна Матвієнко, Василь Зінкевич, Дмитро Гнатюк, Руслана Лижичко, Юрій Рибчинський. До участі в марафоні залучають усіх охочих українців, які мають надати фонограму винятково українськомовної пісні. Пан Бенкендорф додав, що наразі відібрано 400 учасників, серед яких, зокрема, й Ніна Матвієнко. У марафоні не буде живого звуку: виконавці співатимуть під фонограму.

 

Телемарафон матиме три тематичні блоки: історія культури України, рекорди України, майбутнє світу. Також відбуватимуться прямі включення української діаспори: «Діаспора дуже швидко відгукнулася на нашу пропозицію взяти участь у телемарафоні національної пісні. Але оскільки в нас проект не комерційний, то вся технічна підтримка лежить на боці діаспори», - розповів Єгор Бенкендорф.

 

Як зазначив Віталій Зорін, експерт Національного реєстру рекордів України, за правилами такі й будь-які інші включення можуть тривати 20 хвилин з кожної години марафону.

 

За попередніми відомостями кожен учасник матиме змогу виконати кілька пісень, а проект вестимуть 4-5 пар ведучих, зокрема, Михайло Поплавський разом з Оленою Хлистун.

 

Як розповіла Вікторія Романова, начальник управління закордонного співробітництва НТКУ, телевізійний марафон національної пісні, що увійде до Книги рекордів Гіннеса, стане першим у світі. У 2001 році в Канаді тривав схожий музичний марафон, але він транслювався в інтернеті.

 

Нагадаємо, що минулого року з нагоди 20-ї річниці Незалежності України 5 канал провів 52-годинний телемарафон «Українська незалежність» у форматі ток-шоу, із яким потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Прямий ефір з 23 по 25 серпня вели Тетяна Даниленко та Павло Кужеєв.

 

Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY