detector.media
07.02.2012 20:57
«Первый канал» вирізав з «Познера» обговорення цензури на російському телебаченні (ВІДЕО)

«Первый канал» вирізав з програми «Познер», показаної на європейську частину Росії, обговорення цензури на російських федеральних каналах. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на ЖЖ-юзера jurij7070, який виклав у своєму блозі фрагмент з програми, що була показана на Далекому Сході в прямому ефірі, і відцензурований варіант програми, показаний згодом у європейській частині Росії.

 

У програмі ведучий ток-шоу Володимир Познер поставив запитання своїй гості Тіні Канделакі про те, хто винен у тому, що «доступ до масового ефіру був закритий для багатьох людей і, як наслідок, ідей». Канделакі відповіла, що винні в ситуації з цензурою «всі ми», маючи на увазі, судячи з усього, всіх журналістів.

 

Телеведуча також згадала, що на «таємній вечері» в першого заступника керівника адміністрації президента Владислава Суркова вона запропонувала показувати на телебаченні блогера-опозиціонера Олексія Навального і що пізніше вона просто вирішила створити власний формат програми, у яку може запросити всіх.

 

Тіна Канделакі додала, що поки не домовилася про інтерв'ю з Навальним, і відзначила, що на програму до Познера він прийшов би більш охоче. Володимир Познер у відповідь на це запитав Канделакі, чи дозволять йому, на її думку, запросити Олексія Навального на «Первый канал» і чи причетний до подібних рішень Кремль. Телеведуча заявила, що рішення, які приймаються на «Первом канале», залежать від його керівництва, і додала, що готова сама запропонувати Володимиру Познеру майданчик для інтерв'ю з Навальним.

 

Завершили Канделакі й Познер своє обговорення ситуацією на «Эхе Москвы», якому, як вважає Володимир Познер, «дозволено» робити такі речі, які не дозволені іншим ЗМІ, через маленьку аудиторію радіостанції.

 

У фрагменті, показаному на європейську частину Росії, залишили тільки перше запитання Володимира Познера і відповідь Тіни Канделакі про вину всіх. Одразу після цього був показаний фрагмент з обговоренням «Эха Москвы».

 

Як зауважує Lenta.ru, ситуації, коли фрагменти або цілі програми, показані на Далекому Сході, не доходять до європейської частини Росії, відбуваються на федеральних каналах не вперше. Так, у жовтні 2011 року в програмі «Центральне телебачення» на Далекому Сході був показаний сюжет про катування в Чечні, який був вирізаний з програми, показаної в європейській частині Росії. Прес-служба телеканалу тоді назвала цей випадок «звичайною практикою» і заявила, що сюжет було вирішено «відправити на допрацювання».

 

Фрагмент «Познера», що вийшов на Далекому Сході:

 

 

Фрагмент «Познера», що вийшов у європейській частині Росії:

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY