Французький сайт хоче отримати коментар «Нової тернопільської газети»

29 Січня 2012
16067
29 Січня 2012
01:33

Французький сайт хоче отримати коментар «Нової тернопільської газети»

16067
Щодо статті з колажем, де фото іноземних студентів об`єднали з мавпами
Французький сайт хоче отримати коментар «Нової тернопільської газети»

Французький сайт The Observer процитував публікацію «Нової тернопільської газети» та хоче отримати коментар її керівництва.

 

На першій шпальті виданні вийшла публікація про життя іноземних студентів в Україні. У матеріалі із заголовком «Біля "Орнави" лилась "чорна" кров» та лідом «Араби з неграми бились за наших курвів» подано колаж, де на тлі іноземців мавпи намагаються обійняти дівчину. У тексті статті йдеться, зокрема, про те, що викладання у таких групах є «моральними тортурами», а у вільний від навчання час зарубіжні студенти буцімто домагаються українських дівчат.

 

 

 

 

Також у The Observer, що публікує адаптовані до стандартів ЗМІ аматорські матеріали свідків подій, подано коментар конголезького студента Бекса Лава (Beckhs Love). Він мешкає в Україні та четвертий рік навчається в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя. За словами студента, у колажі використали світлину, де зображені його однокурсники. Після публікації українські студенти сміялися з них, сказав він. Також Бекс Лав розповів, що не раз був жертвою і свідком «жорстоких виявів расизму» в Україні. «Я дійсно не розумію, навіщо вони дають візи африканським студентам. Адже ясно, що ми тут є небажаними». - сказав Бекс Лав.

 

(Додано 30.01.2012) У редакції газети «Детектор медіа» відмовилися коментувати ситуацію. "Ми не даємо коментарів. Це така позиція", - відповіли нам на ресепшені.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://observers.france24.com

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16067
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Hexep негрів бити
4468 дн. тому
Европе - посрать. Для америки, для америки все вы - русские. Отсюда ноги растут. А все остальное - лирика.
Катря
4472 дн. тому
Зате для Європи такими мавпами є ми. Африканців там приймають з відкритими обіймами, а нам, щоб отримати візу, треба пройти всі кола пекла.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду