detector.media
29.01.2012 01:33
Французький сайт хоче отримати коментар «Нової тернопільської газети»
Щодо статті з колажем, де фото іноземних студентів об`єднали з мавпами

Французький сайт The Observer процитував публікацію «Нової тернопільської газети» та хоче отримати коментар її керівництва.

 

На першій шпальті виданні вийшла публікація про життя іноземних студентів в Україні. У матеріалі із заголовком «Біля "Орнави" лилась "чорна" кров» та лідом «Араби з неграми бились за наших курвів» подано колаж, де на тлі іноземців мавпи намагаються обійняти дівчину. У тексті статті йдеться, зокрема, про те, що викладання у таких групах є «моральними тортурами», а у вільний від навчання час зарубіжні студенти буцімто домагаються українських дівчат.

 

 

 

 

Також у The Observer, що публікує адаптовані до стандартів ЗМІ аматорські матеріали свідків подій, подано коментар конголезького студента Бекса Лава (Beckhs Love). Він мешкає в Україні та четвертий рік навчається в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя. За словами студента, у колажі використали світлину, де зображені його однокурсники. Після публікації українські студенти сміялися з них, сказав він. Також Бекс Лав розповів, що не раз був жертвою і свідком «жорстоких виявів расизму» в Україні. «Я дійсно не розумію, навіщо вони дають візи африканським студентам. Адже ясно, що ми тут є небажаними». - сказав Бекс Лав.

 

(Додано 30.01.2012) У редакції газети «Детектор медіа» відмовилися коментувати ситуацію. "Ми не даємо коментарів. Це така позиція", - відповіли нам на ресепшені.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://observers.france24.com

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY