Більшість запитів до органів влади стосуються Януковича

27 Січня 2012
6060
27 Січня 2012
17:03

Більшість запитів до органів влади стосуються Януковича

6060
Більшість запитів до органів влади стосуються Януковича

Більшість запитів, які надійшли до органів влади, стосуються президента України Віктора Януковича. Про це сьогодні, 27 січня, під час прес-конференції повідомив керівник головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації президента Денис Іванеско.

 

Він зазначив, що за статистикою Державного комітету телебачення і радіомовлення, з моменту вступу у дію закону «Про доступ до публічної інформації» (9 травня 2011 року) до органів державної влади звернулося понад 18 тис. запитувачів. Із них кожен дев'ятий запит стосувався президента України.

 

До Адміністрації президента надійшло 2300 запитів. «Ми надали відповіді на кожен запит. Намагались зробити це у п'ятиденний термін, і лише в окремих випадках просили збільшити термін до 20 днів, як це передбачено законодавством», - сказав він.

 

При цьому пан Іванеско додав, що 317 запитів до АП було від журналістів, вони стосувалися журналістських розслідувань.

 

Серед найбільш кумедних запитів, які надійшли до АП, Денис Іванеско пригадав два випадки: у першому людина просила надати інформацію про свою діяльність за певний період, у другому громадянин питав: «Кого генеральний секретар ЦК КПРС Брежнєв нагородив званням героя Радянського Союзу. Повний перелік».

 

Також, Денис Іванеско нагадав про основні дані, які були відкриті у зв'язку зі вступом у дію закону «Про доступ до публічної інформації». Як уже повідомляла «Детектор медіа», Адміністрація президента 1) оприлюднила списки високопосадовців, які мають державні дачі у будинках відпочинку «Конча-Заспа» та «Пуща-Водиця», 2) оприлюднила витрати на утримання апарату влади - від витрат на автомобілі до медичного обслуговування, 3) оприлюднила інформацію щодо оренди вертольоту та літака для надання послуг з перевезення президента України, 4) вперше оприлюднила декларації про доходи керівництва АП, 5) розкрила інформацію щодо механізму визначення вручення державних нагород, та 6) зробила публічною інформація про принципи формування журналістського пулу з висвітлення закордонних візитів президента.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6060
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду