Державні та комунальні ТРК почали укладати угоди із «Зеонбудом»

2 Лютого 2012
13456
2 Лютого 2012
19:50

Державні та комунальні ТРК почали укладати угоди із «Зеонбудом»

13456
Державні та комунальні ТРК почали укладати угоди із «Зеонбудом»

Івано-Франківське обласне телебачення «Галичина» 25 січня уклало угоду з ТОВ «Зеонбуд» на послуги з розповсюдження телепрограми в цифровому форматі у 2012 році вартістю 240 тис грн. Про це повідомляє сайт «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

 

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки «Зеонбуд» єдиний в Україні має ліцензію провайдера програмної послуги в стандарті DVB-T2/MPEG-4.

 

ОТБ «Галичина» стало переможцем конкурсу на місця в мультиплексі МХ-5 у місті Івано-Франківську (потужність передавача 500 Вт) та в місті Долині (потужність передавача 200 Вт).

 

Раніше, 29 грудня 2011 року, угоду із «Зеонбудом» вартістю 293 тис. грн уклало комунальне підприємство «ТРК "Рудана"» з Кривого Рогу Дніпропетровської області.

 

ТРК «Рудана» стала переможцем конкурсу на місця в мультиплексі МХ-5 у місті Кривому Розі (потужність передавача 1 кВт).

 

Тим часом Національна телекомпанія України 14 грудня 2011 року уклала угоду із «Зеонбудом» поки що тільки на послуги з трансляції до 31 грудня 2011 року. Вартість угоди склала 2,94 млн грн. Про угоду на 2012 рік інформації поки що немає.

 

НТКУ стала переможцем конкурсу на місце в мультиплексі МХ-1 із загальнонаціональним покриттям.

 

Раніше голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович говорив «Детектор медіа», що угоди між державними мовниками та «Зеонбудом» буде укладено після прийняття постанови Кабміну про порядок використання у 2012 році коштів на виробництво і трансляцію програм для державних потреб та після проведення процедури закупівлі в одного виконавця («Зеонбуду»). Й сплачувати послуги провайдера державні мовники будуть за період із 1 січня 2012 року, адже фінансування розраховано з 1 січня по 31 грудня.

 

Нагадаємо, що перші рахунки за послуги «Зеонбуду» мовники отримали в жовтні. Так, за вересень загальнонаціональний телеканал мав сплатити близько 270-280 тисяч гривень за різний час роботи понад 140 передавачів (враховуючи мінус 50% знижки та +20% ПДВ). Ціна варіювалася залежно від мультиплексу, оскільки в них передавачі було задіяно нерівномірно. У рахунках за жовтень уже фігурувала сума 1,03-1,06 млн грн, а за листопад - 1,2-1,3 млн грн.

 

Станом на кінець грудня, як констатувала Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, «Зеонбуд» повністю збудував мережу. Для загальнонаціонального мовника вартість розповсюдження в мережі становитиме до липня 2012 року зі знижкою 50% - близько 1,438 млн грн на місяць, до серпня 2013-го зі знижкою 25% - близько 2,157 млн грн на місяць.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13456
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду