Міліція взяла у Винничука пояснення щодо порнографії

23 Січня 2012
9186
23 Січня 2012
19:25

Міліція взяла у Винничука пояснення щодо порнографії

9186
Міліція взяла у Винничука пояснення щодо порнографії

23 січня до помешкання письменника Юрія Винничука завітали представники міліції, які взяли в нього пояснення з приводу звинувачень у порнографії, висунутих до нього в депутатському зверненні Леоніда Грача. Про це «Детектор медіа» розповів пан Винничук.

 

За його словами, до нього прийшли саме представники міліції, а не прокуратури (нардеп Леонід Грач писав звернення до Генпрокуратури). Правоохоронці прийшли вручити письменникові повістку для надання пояснень завтра, 24 січня, о 9-й ранку. Однак він одразу вдома написав пояснення.

 

«Я написав по тих пунктах, по яких мене звинувачує Грач, - зазначив пан Винничук. - Пояснив, що у своїх творах не вбачаю жодної порнографії та не розумію, чому міліція має займатися такою справою, займатися цензурою».

 

«Тепер треба чекати далі, якими будуть наслідки. Але я впевнений, що з того усього буде пшик, як із Марією Матіос, яку також звинувачували в порнографії», - додав письменник.

 

Нагадаємо, народний депутат Леонід Грач з ініціативи керівника Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимира Бондаренка звернувся до Генеральної прокуратури з проханням вжити заходів реагування на творчість письменника Юрія Винничука. У ньому нардеп звинуватив митця в порнографії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9186
Читайте також
05.02.2012 09:30
Микола Рябчук, «Zахідна аналітична група»
27 287
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду