Винничука звинуватили в порнографії

19 Січня 2012
9904
19 Січня 2012
19:25

Винничука звинуватили в порнографії

9904
Винничука звинуватили в порнографії

Народний депутат Леонід Грач звернувся до Генеральної прокуратури з проханням вжити заходів реагування на творчість письменника Юрія Винничука. У ньому нардеп звинувачує митця в порнографії. Про це повідомляє Gazeta.ua, посилаючись на керівника Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимира Бондаренка.

 

«Леонід Іванович звернувся до Генпрокуратури за нашим листом, - каже політолог. - Це не перше його подібне звернення. Недавно він ще з трьома народними депутатами написав листа з приводу діяльності порноактриси Анастасії Гришай. Було порушено кримінальну справу, й актриса втекла до Чехії, де просить політичний притулок. Щодо творчості Винничука, звернення було проілюстроване багатьма його творами, серед яких порнографічний і некрофільський вірш "Так ніхто не кохав". Наші дії підтримує також академік Микола Жулинський».

 

За словами пана Бондаренка, до депутатського звернення додана думка лауреата Шевченківської премії Романа Іваничука: «Мені, досвідченому в житті, жінках і сексі чоловіку, гидко читати... відверто брудні порнографічні екзерсиси Винничука... Начитавшись такого, і жінки не захочеш. Автор, може, психічно хворий...», - пише пан Іваничук.

 

«Особливо вразив нас недавній виступ Винничука на вечорі "Ніч еротичної поезії" в рамках книжкового ярмарку "Медвін", - говорить далі Володимир Бондаренко. - Він прочитав свій вірш "Убий підараса" із натяками на чинну владу із закликом усунути її у неправовий спосіб. Потрясло запрошення ним на сцену 15-річної Марти Брижак зі словами: "А тепер послухайте, чому навчають у львівських школах". І дівчина в короткій спідничці з двома косичками почала читати твори із триповерховими матюками. Вважаю, що такої розгнузданості вчать не викладачі львівських шкіл, а розбещенська творча діяльність самого Винничука, який відверто хизується своєю аморальною поведінкою».

 

Володимир Бондаренко не вважає звернення до Генпрокуратури посяганням на свободу творчості. «Ми цінуємо справді високохудожні твори Винничука, його діяльність по популяризації Львова, публікації легенд цього давнього міста. Але поширення порнографії й розпалювання ворожнечі між людьми та насилля має переслідуватися за законом», - зазначає політолог.

 

Юрій Винничук у коментарі «Детектор медіа» сказав, що не вважає свої твори порнографічними. «Яка взагалі може бути порнографія у віршах? - наголосив він. - Ми вже все це проходили, коли в Олеся Ульяненка шукали порнографію чи в Марії Матіос, і з того нічого не вийшло. Є величезний масив літератури, де вживають нецензурні слова і відверті описи - у Генрі Міллера, Чарльза Буковські. Якщо мене судити, то треба половину літератури, що в Україні видається, - під суд. Тому що ненормативна лексика є і в Андруховича, і в Жадана, і в Карпи і навіть у Забужко».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9904
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
***
4481 дн. тому
Лечить как раз нужно тех, кто пропагандирует своим псевдотворчеством мнимые духовные ценности. Жаль детей, которые читают, слушают эту муть.
sdfgh
4482 дн. тому
ГРАЧ ИДИОТ, А ВОВУ БОНДАРЕНКА НАДО ДАВНО ЛЕЧИТЬ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду